Egy volt brit katona fotóival próbálják becsapni a magyar nőket a közösségi oldalakon. Beszélgetést kezdeményeznek, utána pénzt próbálnak kicsalni a hölgyektől. Megtalálták a fotókon szereplő személyt, aki valóban katona volt, és arra kéri a magyar nőket, ne dőljenek be az idegeneknek. 

Aljas módon próbálnak ismeretlenek magyar, jóhiszemű hölgyekből pénzt kicsalni. Egy brit katona fotóit ellopva regisztráltak a közösségi oldalakon, az ő személyazonosságát felvéve beszélgetést kezdeményeznek, majd pénzt kérnek. Rendre amerikai katonaként mutatkoznak be, akinek a felesége meghalt, gyermeke pedig bentlakásos iskolában tanul. 

A csalók katonának adják ki magukat - Képünk illusztrációForrás: AFP/Sputnik/Vitaliy Timkiv

A Blikk megtalálta azt a férfit, akinek a fotóival a csalók visszaélnek: Stephen Murphy tényleg katona, de már nem szolgál és angliában él. "2012-ben lopták el tőlem a képeimet, és azóta már többször visszaéltek vele, a magyar esetről önöktől értesültem. A történet mindig ugyanaz, csak a nevet és a szolgálati helyet változtatják meg. Mélységesen felháborít ez az eset, azonban nem sokat tehetek. Katonakoromban bejártam a világot. Amióta nyugdíjba mentem, egy dél-nyugat angliai kisvárosban élek a kutyámmal. Eszembe se jutna se partnert keresni, se pénzt kérni egy közösségi portálon keresztül, és szépen kérem a magyar hölgyeket: ne dőljenek be a fényképeimet használó csalóknak" - mondta a lapnak a férfi.