Pintér Tibor hónapokig dolgozott a Jimmy-musicalen, amely már a bemutatója előtt nagy visszhangott keltett, és ez az első előadás után csak fokozódott. Állítólag Edit asszonynak, Jimmy exfeleségének sem tetszett a darab, de Tenya szerint óriási siker a musical. 

Vegyes érzelmekkel zárult a Jimmy-musical első bemutatója, de a darab már az előkészítő fázisban is nagy visszhangot keltett. Arról beszéltek, hogy Pintér Tibor nem kért engedélyt a dalok szerzőitől a felhasználásra, majd kordonokkal akarták körbevonni a bemutató épületét. Végül nagyobb botrány nélkül zajlott le az első előadás, de nem aratott osztatlan sikert. Sajtóértesülések szerint legalábbis Edit asszony egyáltalán nem rajongott a musicalért.

Pintér Tibor szerint nagy siker a Jimmy-musicalFotó: Polyák Attila - Origo

"Azt hiszem, az mindent elmond, hogy a premiert 20 perces álló tapsvihar követte. Természetes, hogy vannak negatív hangok, hiszen maga Jimmy figurája is megosztó volt. Már a kezdetektől tudtam, hogy nem lesz egyszerű darab, ahogy azt is, hogy ha elkészül, akkor bombasikerré válik. Beszéltem Jimmy testvéreivel, ők maximálisan elégedettek voltak a darabbal. Olvastam és persze, láttam is, hogy Edit asszonyt felzaklatta a darab, de azt hiszem, ez annak tudható be, hogy rég nem látta ilyen intenzíven Jimmyt. Olvasta a szövegkönyvet, nagyon tetszett neki, de nyilván más volt élőben szembesülni ezzel az egésszel. Örülök, hogy érzelmeket szabadított fel a darab, ez volt az egész művészeti vállalkozás lényege. Rengetegen le akarták járatni a darabot a kezdetektől, volt, aki kordont akart a színház köré, egyesek a jogdíjak miatt támadtak, de a premier mindenért kárpótol. A tömérdek akadályt legyőzve, a mennybe mentünk a színpadon. Eddig minden tervemet véghez vittem, ez sem volt kivétel, bár soha nem is tűztem ki magam elé olyan célt, amit ne tudnék elérni" - mondta a Blikknek Pintér Tibor. 

Zámbó Krisztián szerint nagyon jó lett a darab
"Szerintem egy apuhoz illő, színvonalas produkció született. Igazi magyar történet ez. Musical-történelmet írtunk, nagyon büszke vagyok magunkra, úgy érzem, hogy már csak a filmnek kell megszületnie. Szórakoztattuk a közönséget, ez volt a lényeg" - árulta el Krisztián.