Kiss József színész - akit leginkább az Argo Tysonjaként ismerhetünk - távozott az élők sorából, kollégái és barátai fájó szívvel, megrendülve búcsúztak tőle: egy véletlen baleset okozta a tragédiát, míndenkit megdöbbentett az 51 éves férfi halálhíre. 

Ahogy arról beszámoltunk, elhunyt Kiss József színész, akit legtöbben az Argo-filmekből ismerhetnek, habár jó pár magyar produkcióban szerepelt. Jancsó Miklós is felkérte néhány filmjébe, bár nem volt képzett színész. Kiss József civilben házak építésével foglalkozott. Halálának híréről először Árpa Attila tájékoztatta a nyilvánosságot, a színész a Facebook-oldalán számolt be a szomorú hírről.

Kiss József, Scherer Péter, Árpa Attila rendező és Bicskey Lukács az Argo 2 című film forgatásán Mogyoród közelébenForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiderült, hogy Kiss József élete egy baleset miatt ért véget: egy gyalogos-átkelőhelyen szeretett volna átmenni Budakeszin, amikor egy figyelmetlen autós elütötte. Gerinc- és koponyatörést szenvedett, a kórházba szállítása után nem sokkal belehalt a sérüléseibe. Kiss József néhány korábbi kollégáját, Scherer Pétert és Oszter Sándort a Blikk értesítette a tragédiáról. Hogy lehet így elmúlni? Egy ilyen fatális véletlen hogyan vághat ketté egy csapásra egy ilyen életet?" - mondta Scherer Péter, de Oszter Sándor is megdöbbent a hír hallatán. "Nagyon sajnálom, nem tudtam erről a szörnyűségről, részvétem a családjának" - reagált Oszter.