Nemsokára két éve, hogy Marsi Anikó több mint 8 év kihagyás után visszatért a képernyőre: a TV2 műsorvezetője lett. Most elárulta, mik a tervei a jövőre nézve, és, hogy miként érzi magát a csatornánál.

Több mint 8 év kihagyás után tért vissza Marsi Anikó a képernyőre, Gönczi Gábor mellett ő lett a Tények műsorvezetője. Mint elárulta, mindig is vonzotta az élő műsorkészítés világa, hiszen ez olyan adrenalinfröccs, amivel nem lehet betelni. 

Marsi Anikó a TV2 stúdiójábanFotó: Szabó Gábor - Origo

"Egy napi, aktuális, főműsoridőben sugárzott hírműsor az csak akkor van kész, amikor a vége főcím legördül. Addig a pillanatig minden és mindenki mozgásban, alkotói zsibongásban van" - mondta az Origónak Marsi Anikó, aki bevallotta, visszatérésekor kicsit "rozsdásnak" érezte magát, de hamar rájött, hogy a tévézés olyan, mint a biciklizés, nem lehet elfeleteni. Sokat segített az is, hogy éppen Gönczi Gábor lett a társa, akivel nagyon jól ismerik egymást sőt, annak idején már dolgoztak is együtt. 

A műsorvezető a napjáról is mesélt, hiszen a Tényekre lelkileg is fel kell készülni, ebben a testmozgás segíti. "Reggel ébredés után minden nap futok egy órát a Normafánál. Ez már-már rituálé, ami elindítja a napomat. (...) Elengedhetetlen ahhoz, hogy nap nap után képes legyek "újratermelni" magam. Miután végeztem a sporttal, kapkodás nélkül elkezdek felkészülni a napra, és dél körül elindulok a TV2-be. Onnantól kezdve, ahogy beértem a házba, elkap a napi műsor forgószélszerű kereke, és csak akkor enged ki magából, amikor az aznapi adásnak vége. Fél 9 körül érek haza" - árulta el Anikó, aki azt is elárulta, hogy imád a Tényeknél dolgozni, és ha rajta múlik, még nagyon sokáig ott lesz. 

"Ha rajtam múlik, terveim szerint még hosszú ideig a Tényeknél maradok! Ez a televízió két évvel ezelőtt megkeresett és hívott engem. Kökény-Szalai Vivien invitálása akkor és ott nekem nagyon jólesett, és mindent jól végiggondolva, a családommal együtt igent mondtunk a felkérésre. Most, immár lassan két év után is azt mondom, hogy helyesen döntöttünk akkor, amikor aláírtam a szerződésemet, szóval ma sem döntenék másként. Nekem jó itt a TV2-nél" - mondta Anikó.