13 évig hiába keresték Tompa Eszter gyilkosát, teljesen véletlenül sikerült a nyomára bukkanni. S. Attila tárgyalása csütörtökön kezdődött, beismerte tettét.  

14 évvel ezelőtt gyilkolták meg Tompa Esztert, a tettes tárgyalása azonban csak most kezdődött: eddig nem bukkantat az elkövető nyomára. A rendőrök egyszerűen nem találták a tettest, majd 13 évvel később váratlanul bejelentették, hogy megvan: S. Attila egy másik ügy miatt bukott le. Pár éve értékes kutyáit akarta visszalopni, ami után DNS-mintát vettek tőle. A vádirat szerint 2003 szeptemberében S. Attila a sashegy-pusztai mellékúton vezetett, ott sodorta el a biciklivel szüleihez igyekvő Tompa Esztert. Attila ezután megijedt, a csomagtartójába tette a lányt, miután kiderült, hogy mégis él, megfojtotta. Állítólag különös kegyetlenséggel végzett a lánnyal: verte és fojtogatta.

Győr, 2017. január 13. Egy tizennégy évvel ezelőtt elkövetett gyilkossággal gyanúsított férfit őriznek a rendőrök a Győri Járásbíróság folyosóján 2Forrás: MTI/Krizsán Csaba

S. Attila vallomása már másként hangzott a bíróságon. Azt állítja, nem volt kegyetlen, csak pánikba esett. „Nem tudom, miért fojtottam meg. Nem tudok magyarázatot adni rá. Csak az biztos, hogy nem a baleset miatt. Én öltem meg Esztert. Teljes kétségbeesésben voltam akkor. Ráfordultam a bekötőútra. Hallottam egy csattanást. A lány leesett a kerékpárról, teste az aszfalton gurult. Próbáltam a pulzusát kitapintani, nem éreztem semmit. Pánikba estem. 23 éves voltam, volt egy kislányom. Elhatároztam, beteszem a lányt a csomagtartóba. Leizzadtam, rosszul éreztem magam. Meg kellett állnom. Hallottam, hogy a csomagtartóban mocorog. Kivettem, rángatózott. Nem tudom, mikor jött a pillanat, amikor elővettem a zsineget és megfojtottam" - idézte a Bors S. Attilát, aki a tárgyaláson azt is megtudta, hogy Eszter 8 napon belül felgyógyult volna az okozott sérülésekből.