Nemcsak rablásokkal volt tele a Viszkis, Ambrus Attila múltja, hanem hokiütőkkel és vérző sebekkel is, hiszen jégkorongjátékos volt, mielőtt megcsapta őt a könnyedebb pénzszerzés szele.

„A 90-es években többször jártunk a Felvidéken barátságos jégkorongmeccseken, amik minden alkalommal vérengzésbe torkolltak. Az ellenfeleink szintén félamatőr, melós csávók voltak, és nem igazán tetszett nekik, ha egy magyar csapat legyőzte őket"mesélte Ambrus Attila a Borsnak. Azt is elárulta, hogy az ellenfél a szemtől szembeni küzdelem helyett gyakran választott olyan eszközöket, ami épp a keze ügyébe került. Így került elő például hokiütő vagy tonfa is.

Erdélyben és Felvidéken is népszerűsíti az életét feldolgozó filmet a Viszkis, Ambrus Attila."Forrás: Mtl "

Egyik alkalommal kórházról kórházra cipelték, miután egy nyitrai szórakozóhelyen verekedésbe keveredtek. „A fejemből ömlött a vér, és a harmadik kórházban már a rendőröknek kellett könyörögniük, hogy valaki lásson el végre, mivel a másik két helyen arra hivatkozva, hogy nem szlovák állampolgár vagyok, nem voltak hajlandók összevarrni a fejem" – emlékezett vissza a Viszkis. Hozzátette: legutóbbi szlovákiai útja során, amikor a róla készült filmet népszerűsítette, ismét lesújtott rá a balszerencse, hiszen komáromi előadása után kerékbilincset talált autóján.