Sztárok, akik megjósolták saját halálukat: Jonh Lennontól Jimi Hendrixig

Tupac Shakur halál Jonh Lennon Jimi Hendrix Jim Morrison Kurt Cobain
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb ember gondolni sem szeret arra, hogy egyszer eljön az elmúlás ideje, ezek a sztárok viszont nemhogy féltek volna a haláltól, megjósolták saját végüket. John Lennon, Jimi Hendrix és még sok nagy legenda már életében tudta, hogy fog eljönni a vég.

Tupac Shakur

Tupac Shakur Forrás: Getty Images/Tim Mosenfelder

Sok a rejtély a rapper halála körül, az igazságot azonban ő már azelőtt tudta, mielőtt bekövetkezett volna. Sejtését nem tartotta meg magának, egyik dalszövegében megírta, hogyan lesz vége az életének. I" been shot and murdered" - szól a szöveg, ami annyit tesz, hogy lelőnek és meggyilkolnak.

John Lennon

John Lennon Forrás: AFP

Az egész világot sokkolta John Lennon halála, de a zenészt talán nem lepte meg annyira. Ő szintén az egyik dalszövegében osztotta meg a világgal, hogy meg fog halni, bár kevésbé Tupacnél sejtelmesebben fogalmazott: "Living on borrowed time, without a thought for tomorrow" - írta, ami annyit tesz, hogy csak kölcsönzi az idejét, és nem gondol a holnapra.

Kurt Cobain

Kurt Cobain Forrás: Getty Images

Kurt Cobain 14 évesen nemcsak halálát, hanem életének alakulását jósolta meg, egyik osztálytársának pedig el is mesélte, hogy mi lesz a sorsa. Azt mondta, egy napon szupersztár zenész lesz, gazdag és híres, majd a csúcson öngyilkos lesz.

Jimi Hendrix

Forrás: AFP

Jimi Hendrix állítólag 5 évvel a halála előtt írta meg saját balladáját, mely csak a halála után jelent meg. Ezzel a dallal emlékeztek a zenészre, aki pontosan tudta, hogy mi lesz a sorsa. "Five years, this he said / He's not gone, he's just dead" - írta a dalban Jimi, amiben tulajdonképpen előre megjósolta, hogy öt év múlva meg fog halni.

Jim Morrison

Jim Morrison Forrás: Northfoto/Douglas Kent Hall/ZUMA Pres

Miután Janis Joplin és Jimi Hendrix sajnos elsőkként csatlakoztak a 27-es klubhoz, azaz azokhoz a zenészekhez, akiket 27 évesen ragadott el a halál, Jim Morrison megjósolta saját halálát. Miközben barátjával italozott, csak annyit mondott: "Épp a harmadikkal iszol". A Doors együttes énekese egy évvel később 27 évesen máig tisztázatlan körülmények között meghalt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.