Egy éve történt az a veronai buszbeleset, melyben a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói közül tizenheten meghaltak, huszonhatan pedig megsérültek. A hozzátartozók kártérítésével foglalkozó biztosító társaság elmeorvoshoz küldte az áldozatok hozzátartozóit, akik kellemetlen kérdéseket tettek fel. 

"Mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek? – többek között ezt a kérdést tette fel az egyik, a testvérét elveszítő tinédzsernek a biztosítótársaság szakértője" -  nyilatkozta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő szülő, aki azt mondja bőven túllépik a kérdések a jóízlés határait. 

A lap információi szerint a biztosító társaság az érintettektől korábban pszichológiai szakvéleményt kért, azonban ez nem felelt meg nekik, így elmeorvosi szakértőt rendeltek ki. 

A szülők remélték, hogy a biztósítótársaság empatikus leszForrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato

"Természetesen próbálunk együttműködni, de az mindenkit felháborít, hogy sem a gyászunkra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel!" - mondta a szülő. A Blikk kérdéseivel megkereste az érintett biztosító társaságot is, azonban azt mondták, nem közölhetnek részleteket az ügyről. Korábban azt nyilatkozták, hogy ahol meghatározható volt a kártérítés összege, kifizették azt, a további eseteknél pedig az egészségi állapot lesz a döntő. 

Dr. Kosdi Kornél ügyvéd a lapnak azt mondta, hogy a biztosítók peren kívüli eljárásnál kérhetnek pszichológiai szakvéleményt, és ennek eredményét az általa választott elmeorvos is felülvizsgálhatja.