Megható: így emlékezett meg Tahi Tóth Lászlóról egykori barátja

Forrás: Thinkstock -
Balázs Péter megható emlék vallomás Tahi Tóth László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Balázs Péter emlékezett meg a TV2 reggeli műsorában barátjáról és pályatársáról, a tegnap elhunyt Tahi Tóth Lászlóról.

Február 22-én 74 éves korában hosszú betegség után hunyt el Tahi Tóth László. Barátja és pályatársa, Balázs Péter a mai Mokka vendége volt, ahol őszintén, sokszor könnyeivel küszködve mesélt arról, milyen kapcsolat fűzte össze őket és milyen ember is volt valójában a színész.

A barátságunk a 60-as évektől datálódik. Emlékszem, a főiskolán egy évvel fiatalabb osztályban gyakran emlegettek egy fiatalemberről. A képzőművészeti gimnáziumban érettségizett és a főiskolán felvételt nyert, és mondták, hogy milyen fantasztikus figura. A barátságunk a Vígszínházban erősödött meg jobban, Veszprémből kerültem fel Pestre 4 év után és a régi ismeretségünket felelevenítve nagyon hamar olyan barátság alakult ki közöttünk, amely a halála pillanatáig tartott" - árulta el Balázs Péter, majd hozzátette, rengeteg időt töltöttek együtt, közös műsorral is járták az országot. Neki képes volt megnyílni, pedig alapvetően zárkózott típus volt, érzéseit is inkább megtartotta magának.

A színpadon szertelen, kitárulkozó, a magánéletben pedig szemérmes volt, az érzéseit lehetőleg megtartotta magának. Különös barátság kellett ahhoz, hogy az ember olyan személyes dolgairól tudjon, amiről másokról nem. És ez elmélyítette a kapcsolatunkat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.