Hétfőn folytatódott a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László tárgyalása. Ott voltak a szimpatizánsai is, akik még a bíróval is akartak beszélni.

A Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László hétfői tárgyalása sem hozott túl sok eredményt. Félmosollyal az arcán érkezett, és ez így is maradt a tárgyalás szinte teljes ideje alatt, még akkor sem, amikor a bíró a helyszínen készült fotókat mutatta be, rajtuk a sérültekkel. Felolvastak 55 tanúvallomást, de P. László egyre sem reagált. A bíró végül azt is megkérdezte, hogy miért mosolyog, erre csak annyit felelt, hogy fáradt. Amikor dr. Kalina József bíró megkérdezte, hogy aludt-e, elég rejtélyesen válaszolt. 

A Teréz körúti robbantó pereFotó: Polyák Attila - Origo

"Régebben aludtam" -  mondta, majd elhallgatott, és a továbbiakban egy szót sem szólt. A Bors állítása szerintott voltak a robbantó szimpatizánsai is, akik minden elhangzott mondatot lejegyzeteltek, és koncepciós perről beszéltek. A tárgyalás szünetében egyikük még a bíró után is szaladt, hogy beszéljen vele. 

A tárgyaláson természetesen P. László apja is ott volt, aki megjegyezte, hamarosan a lánya, vagyis László testvére is eljön a tárgyalásra, valamint arról is beszélt, hogy a fia valóban rosszul alszik a zárkában. "Sokan mondták, hogy őrjöngött, de nekik javaslom, próbálják ki, milyen ennyi időt ülni szigorított körülmények között. Ahhoz képest pedig kielégítő az állapota" - árulta el P. László apja, aki továbbra is hisz fia ártatlanságában.