Újabb figyelmeztetést adott ki hóesés miatt az OMSZ

Fotó: Mudra László - Origo -
hideg havazás március időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A havazás miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat péntekre. Több déli megyében az ónos eső miatt is figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: éjfélig az ország nagyobb részén hullhat 5 centiméter körüli hó. Az ország délkeleti, déli megyéiben akár 10-15 centiméternél is több hó eshet le. A havazás miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Fotó: Mudra László - Origo

Az ónos eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Tolna és Somogy megyében van elsőfokú figyelmeztetés. Délnyugaton, délen a havazást időszakosan fagyott eső, helyenként ónos eső válthatja fel. A nap első felében a havazás mellett fagyott eső, a nap második felében ónos eső valószínűbb. Az előrejelzés szerint a hőmérséklet napközben mínusz 5 és 0 fok között alakul. Este mínusz 2 és mínusz 9 Celsius-fok közötti értékek várhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.