Több ezer embert hív meg esküvőjére Harry herceg és Meghan Markle

Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Chris Jackson -
esküvő Meghan Markle vendég Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több ezer ember vehet részt Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle májusi esküvőjén.

Az idén 34 éves herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája - és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be: az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A Kensington-palota - Harry londoni rezidenciája és hivatala - pénteken újabb részletek tett közzé az esküvői előkészületekről. A közleményből kiderül, hogy összesen 2640-en kapnak meghívót a ceremóniára. Közülük 1200-at Harry és Meghan Markle külön kérésére a királyi ház regionális képviselőinek hivatalai - Lord Lieutenant Offices - választanak ki az ország minden részéből, a lehető legszélesebb kor- és társadalmi háttérből válogatva. A palota közleménye szerint előnyt élveznek azok, akik elismerten sokat dolgoznak helyi közösségükért, valamint azok a fiatalok, akik máris jelentős vezetői képességekről tettek tanúbizonyságot. További 200 meghívottat azoknak a jótékonysági és egyéb szervezeteknek a munkatársai közül választanak ki, amelyekkel Harry és menyasszonya szoros kapcsolatokat ápol, valamint amelyeknek Harry herceg a fővédnöke. Meghívást kap a májusi esküvőre két windsori iskola, a The Royal School és a St. George's School összesen száz diákja és a windsori kastélyhoz egyéb módon kötődő helyi közösségek 610 tagja. Jelen lehet a ceremónián a monarchia közvagyonát kezelő intézmény, a Crown Estate, valamint a királyi ház személyzetének 530 tagja is.

Harry herceg és Meghan Markle az eljegyzéskor Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Chris Jackson


A meghívottak a Kensington-palota pénteki közleménye szerint a windsori kastély hatalmas ősparkjában üdvözölhetik majd az esküvő helyszínére, a Szent György-kápolnába érkező herceget és menyasszonyát, és közelről figyelhetik, amint az egybekelt hercegi házaspár és vendégei díszes hintókon elhajtatnak a kastélyból. A kápolnában hozzávetőleg 800-an férnek el, és az oda meghívottakat valószínűleg Harry és menyasszonya közvetlen baráti köréből választják ki. A vendéglistáról sok konkrétum egyelőre nem derült ki, de a brit sajtó tudni véli, hogy Sir Elton John, a brit rock veterán világsztárja mindenképpen jelen lesz. Az 1990-es évek példátlan sikerű lánybandája, a Spice Girls egyik tagja a héten utalást tett arra, hogy ők is hivatalosak a ceremóniára. Folyamatosak a találgatások arról is, hogy Barack Obama volt amerikai elnök és felesége, Michelle Obama - akikkel Harry szoros baráti kapcsolatokat ápol - szintén jelen lehet, bár hivatalos forrásból egyelőre ezt sem erősítették meg.

Ed Sheeran mégsem énekel Harry herceg esküvőjénhttp://www.life.hu/sztarok/20180227-ed-sheeran-megsem-enekel-harry-herceg-es-meghan-markle-eskuvojen.htmlTévedtek, akik azt hitték, Ed Sheeran fog énekelni Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén. Az énekes most tiszta vizet öntött a pohárba. TV + Sztárok--Harry herceg exei: Chelsy Davy és Cressida Bonas is kapnak meghívót az esküvőrehttp://www.life.hu/sztarok/20180226-harry-herceg-exei-chelsy-davy-es-cressida-bonas-is-kapnak-meghivot-az-eskuvore.htmlChelsy Davy és Cressida Bonas is meghívást kaptak a májusi királyi esküvőre, közös bennük, hogy mindketten Harry herceg volt barátnői. Úgy tűnik, Meghan Markle-t egyáltalán nem zavarja a vetélytársak közelsége. TV + Sztárok--Diana exszeretője, James Hewitt lenne Harry herceg igazi apja? http://www.life.hu/sztarok/20180217-diana-exszeretoje-james-hewitt-lenne-harry-herceg-igazi-apja.htmlHarry herceg nem igazán hasonlít Károlyra, ezért indultak el pletykák arról, hogy nem is ő az igazi apja. Sokan úgy vélik, Diana volt szeretője, James Hewitt Harry egyik szülője, erről nyilatkozott most a hercegnő egykori komornyikja. TV + Sztárok--Meghan Markle és Harry herceg Valentin-napját keresztülvágja a hivatalos programhttp://www.life.hu/sztarok/20180209-meghan-markle-es-harry-herceg-valentin-napjat-keresztulvagja-a-hivatalos-program.htmlKözeleg Meghan Markle és Harry herceg esküvője, de a párnak a szerevzés mellett kötelezettségeiket is tejesítenie kell, így sok idejük nem marad egymásra! TV + Sztárok--Camilla hercegné lányát is meghívták Harry herceg májusi esküvőjérehttp://www.life.hu/sztarok/20180208-camilla-hercegne-lanyat-is-meghivtak-harry-herceg-es-meghan-markle-eskuvojere.htmlÚgy tűnik, Camilla hercegné korábbi házasságából született lánya, Laura Lopes is ott lesz Harry herceg és Meghan Markle májusi esküvőjén. TV + Sztárok--Sarah Ferguson yorki hercegné majdnem lemaradt Harry és Meghan esküvőjérőlhttp://www.life.hu/sztarok/20180205-sarah-ferguson-yorki-hercegne-majdnem-lemaradt-harry-es-meghan-eskuvojerol.htmlTöbb mint 600 vendégre számíthatnak a királyi esküvők rajongói, azonban azt senki nem várta, hogy a meghívottak közül épp egy igencsak közeli családtag maradhat ki. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.