Hosszú Katinka után több edző is érdeklődik, de úgy tűnik, kockázatot is rejthet magában, ha valaki a világklasszius úszónőt edzi.

Ahogy mi is megírtuk, Dirk Lange német edző is érdeklődik aziránt, hogy edzője legyen Hosszú Katinkának, miután Shane Tusuppal megromlott a viszonya. A Bors kérdésére Törös Károly, a Magyar Úszószövetség utánpótlás-bizottságának vezetője elmondta: mivel Dirk elsősorban sprintereket képez, ha vele folytatná Hosszú, könnyen el tudja képzelni, hogy rövidebb távokon próbálkozik majd.
"28 éves, az idő előrehaladtával pedig egyre rövidebb távú számokat választanak az úszók. Ráadásul az Iron Ladynek jó eredményei vannak 100 méteren is" - mondta Törös Károly.

Még mindig nem tudni, ki lesz az edzője Hosszú KatinkánakFotó: Polyák Attila - Origo

Azonban nemcsak a német edzőt tudná elképzelni Hosszú Katinka mellett, hanem Graham Hillt is, aki a FINA edzőbizottságának elnöke. Törös a Borsnak azt mondta, szerinte ő a legalkalmasabb a posztra. "Kérdés, elvállalná-e, hiszen egy háromszoros olimpiai bajnokkal együtt dolgozni veszélyes. Ha nem úgy jönnek az eredmények, mint korábban, bele is bukhat. Pedig Graham egy rendkívül sikeres szakember" - fogalmazott Törös Károly.