Németh Lajos elárulta, a hétvégén szinte április végi idő lesz, de jövő hétre valamelyest visszaesik a hőmérséklet.

Németh Lajos a Széchenyi Gyógyfürdőből jelentkezett be, de nem csak azért, hogy megmutassa új, ebihalas fürdőnadrágját, hanem azért is, hogy beszámoljon róla, milyen idő vár ránk a tavasz első hónapjában.

Most jó irányba haladunk, ez már ilyen késő téli-kora tavaszi időjárás, amit megélünk még ma. De holnaptól, holnaputántól a Földközi-tenger térségéből újabb és újabb enyhe léghullámok érkeznek, ez egyelőre nedves levegő, tehát esőre kell számítani különösen a síkvidéken, de aztán a hétvégén az erős déli szél 15 fok fölötti levegőt hoz hozzánk, úgyhogy az ország déli vidékein helyenként akár 17-18, sőt, egy-két helyen 19 fok is lehet. Ízelítőt kapunk abból az időjárásból, amit április második felében, május elején szokhattunk meg. De nem tart sokáig ez a rendkívüli meleg idő, mert utána eléggé változékony, frontokkal dúsított időnk lesz." – árulta el Németh Lajos.

A meteorológus ezt követően igyekezett megjósolni, milyen idő várható a március 15-i héten.

A nagyon meleg, 19 fokos hőmérséklet után visszaállunk a 10-15 fokos hőmérsékletre. Azok az előrejelzések, amelyek ma készültek a hosszú hétvére azt adják, hogy fázni nem fogunk. Csütörtökön, 15-én ugyan számottevő csapadék nem lesz, de valamikor, szombat-vasárnap ismét esősebbre fordul az idő. De ez még messze van." – mondta.