A Neoton egykori alapító tagja és énekesnője, Pál Éva komoly anyagi nehézségekkel küzd: fűteni is alig tudott a télen. Elhatározta, ez így nem mehet tovább és úgy döntött, új Neotont alakít.

Egykor a Neoton együttes sztárja volt Pál Éva, ma azonban a fűtésre is alig jut pénze. Rossza anyagi helyzetben van az énekesnő, ezért úgy döntött, új zenekart alapít, egy új Neotont. A Neoton egykori dobosa elárulta, ő javasolta neki a zenekar ötletét, de nem egy új Neotonra gondolt.

Pál Éva új Neotont alapítanaForrás: Facebook/Neoton Familia rajongói oldal

"Mondtam neki, hogy a hangja még ma is nagyon jó, és nyugodtan énekelhetné ő is a Neoton-dalokat. Találtam neki egy zenekart, a Nexust, és megnéztem őket, Jakab György is velem jött. Akkor hallottam, hogy a hangja szinte semmit nem veszített a fényébôl. Arról azonban nem volt szó, hogy alapítunk egy másik Neotont. Éva valamit félreértett" - mondta a Borsnak a korábbi dobos, Bardóczi Gyula. 

"Nem állok túl jól anyagilag, emiatt sokszor kimondottan hideg van a lakásban. A családi házamban rossz a fűtés, télen sokszor húsz fok sem volt nálam. Ez így megy már legalább tíz éve. Számomra fontos emberek javasolták, hogy kezdjek el újból énekelni. De a zenekaralapításról sem mondtam még le" - mondta a lapnak Pál Éva. 

A feszültség a Story Gálán kezdődött, ott találkoztak ugyanis a régi és az új tagok ismét. Pál Éva fájlalta, hogy a többiek nem voltak vele kedvesek hozzá, azt állította, nem is beszéltek vele.