A 2013-ashoz hasonló mediterrán ciklon érkezik hazánkba szombaton hóvihar várható

Forrás: MTI/Nagy Lajos -
hidegbetörés hidegfront hóvihar időjárás mediterrán ciklon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2013-ashoz hasonló mediterrán ciklon érkezik hazánkba szombaton. Az előrejelzés szerint az Északi-középhegységben és az Alpokalján 20 centinél több hó eshet, máshol szél és havaseső várható. 

A csapadékzóna dél felől érkezik hazánkba, kezdetben eső várható, viszont szombat délutántól helyenként intenzív havazás váltja fel az esőt. Egyre inkább feltámad az északira-északkeletire forduló szél, erős, főként az Alföldön és az Északi-középhegységben viharos lökésekre is számítani kell. Északon akár komolyabb hófúvás kialakulhat, magasabb hótorlaszokat építhet a szél.

2013. március 15-ére mindenki emlékszik: autók akadtak el a magas hóban Forrás: MTI/Nagy Lajos

Vasárnap kezdetben még több helyen, délután inkább már csak északon fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás. A szél fokozatosan mérséklődik, de nyugaton és északkeleten kezdetben még előfordulhat hófúvás. A csúcshőmérséklet az ország nagy részén fagypont alatt marad. Hétfőn azonban dél felől újabb mediterrán ciklon érkezhet havazással, felerősödő széllel.

Itt a rossz idő: vasárnap már fagyhat, hétfőn havazhat ishttp://www.life.hu/news/20180314-itt-a-rossz-ido-vasarnap-mar-fagyhat-es-havazhat-is-idojaras.htmlMárcius 15-e után, hétvégén - a jelenlegi előrejelzések szerint - folyamatosan hűlni fog a levegő és vasárnapra visszatér a tél. News--Lehűl a levegő: felhős idő várhatóhttp://www.life.hu/news/20180314-lehul-a-levego-felhos-ido-varhato-idojaras.htmlBár néhány napig felhőtlenül örülhettünk a tavasznak, most újra egy pulóverrel többet kell majd felvennünk, és a téli kabát is előkerülhet még. News--Időjárás: nem marad a jó idő, eső várható, jön a hidegfronthttp://www.life.hu/news/20180311-idojaras-nem-marad-a-jo-ido-eso-varhato-hidegfront.htmlNagy lehűlésre nem kell számítani, de az esőnek nem örülünk. News--35 fokot melegszik a hőmérséklet néhány nap alatthttp://www.life.hu/news/20180310-35-fokot-melegszik-a-homerseklet-nehany-nap-alatt-idojaras.htmlA hét közepén még sapkában, nagykabátban járt mindenki az országban, most hétvégén akár pólóban is lehet. Nemrég egyes helyeken -15 fokot mutattak a hőmérők, vasárnap mégis kora nyári idő lesz. News--Riasztást adott ki az OMSZ ónos eső miatthttp://www.life.hu/news/20180307-riasztast-adott-ki-az-omsz-onos-eso-miatt-idojaras.htmlBár a hideg enyhült, most ónos eső keseríti meg az életünket. NewsOrigoÚjabb figyelmeztetést adott ki hóesés miatt az OMSZhttp://www.life.hu/news/20180302-ujabb-figyelmeztetest-adott-ki-hoeses-miatt-az-omsz-idojaras.htmlA havazás miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat péntekre. Több déli megyében az ónos eső miatt is figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.