Kínai sztár lopta el a Neoton számát: perre készül Végvári Ádám

Forrás: Facebook/Neoton Familia rajongói oldal -
Végvári Ádám per Neoton Familia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végvári Ádám perre készül: egy kínai popsztár lopta el a Neoton együttes Karnevál című számát, és sikert sikerre halmoz vele.

Nemzetközi jogászokhoz fordult Végvári Ádám, mert egy kínai énekes ellopta a Neoton együttes Karnevál című számát. Jacky Cheung engedély nélkül használta fel a dalt, más címet is adott neki: First Kiss, azaz Első csók címmel énekli - írta a Bors. A kínai sztár ugyan feltünteti szerzőként Végvárit, de engedélyt nem kért tőle. A Neoton énekese akkor fordult jogászokhoz, amikor kiderült az is, hogy Cheung turnéján Guinness-rekordot döntött a nézőszám.

Végvári azt mér elérte, hogy a tévés megjelenések után pénzt kapjon, a koncertekét és a lemezmegjelenésekért azonban továbbra sem fizetnek.
"Márpedig szerzőként nemcsak nekem, hanem az örököseimnek is elidegeníthetetlen joga van a dal mindenféle használatához. Egy rajongóm hívta fel a figyelmemet a kínai számra, máskülönben talán sosem szerzek tudomást róla. Az biztos, hogy ezt nem hagyom annyiban" - mondta a lapnak Végvári Ádám.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.