Az ország egyik fele már a napsütésnek örül, míg máshol még bőven fagypont alatt van a hőmérséklet. Németh Lajos szerint azonban nem kell már sokáig ilyen szélsőségekkel számolni, az igazi tavaszra már csak néhány napot kell várni.

Ugyan az ország egyik felén már hétágra sütött a nap, volt, ahol még bőven fagypont alatti hőmérsékletet mértek: Nyírlugoson például nemrég még -15 fok volt. Németh Lajos szerint viszont hamarosan véget ér hazánkban a szokatlanul hideg időjárás, már csak néhány napot kell várni, és jön az enyhülés, vagyis az igazi tavasz.

Németh Lajos szerint érkezik a tavaszFotó: Szabó Gábor - Origo

„A -10 fok körüli lehűlés a mai nappal befejeződött, és ez gondolom mindnyájunk számára jó hír" – mondta Németh Lajos, aki a Vácrátóti Botanikus Kertből jelentkezett be a Mokkába. A növények, az állatok és az emberek is tavaszt éreznek, itt volna már az ideje, hogy tényleg be is köszöntsön. A meteorológus szerint lassan bár, de megérkezik. „Nagyon lassan enyhül az idő, bár a hét vége felé, és a jövő héten is, már azért nem lesz ritka napközben a 10 fok körüli hőmérséklet" – mondta Németh Lajos. Hozzátette, hétvégén csapadék sem várható, kirándulásra alkalmas idő lesz, csak melegen kell felöltözni!