Elvis Presley özvegye, Priscilla azt állítja, hogy a Király halála nem baleset volt.

40 éve már, hogy Elvis Presley 42 éves korában meghalt. Eddig úgy tuduk, hogy 1977-ben hirtelen szívmegállás vetett véget az életének, most azonban az özvegye, Priscilla megdöbbentő dolgot állít: a rock'n'roll királya meg akart halni.

Priscilla Presley egy dokumentumfilmben megdöbbentő dolgot állított. Olyasmit, amiről eddig még sosem beszélt. Szerinte Elvis halála nem véletlen volt, a pop királya meg akart halni. Tisztában volt vele ugyanis, hogy el fogja veszíteni a harcot az elhízottság és a gyógyszerfüggőség ellen.

Elvis Presley, Priscilla Presley és közös gyermekük, Lisa-Marie PresleyForrás: Origo

„Tudta, hogy mit tesz" - mondta Priscilla a HBO dokumentumfilmjében (Elvis Presley: The Searcher), ami április 14-én került adásba Amerikában. „Az emberek azt kérdezik, miért nem tett senki semmit. De ez nem igaz. A hozzá legközelebb álló emberek próbálkoztak, de Elvisnek nem lehetett csak úgy megmondani, hogy mit tegyen. Ilyet nem tehettél, különben repültél."

A National Enquirer szerint Elvis tervezte a halálát, ugyanis búcsúleveleket írt. „Hosszú pihenőre van szükségem" - írta az egyik ilyen levélben, egy másikban pedig azt állította, elege van az életből.

Priscilla szerint a hadseregben eltölött idő a felelős Elvis drogfüggőségéért, legfőképpen a németországi idők viselték meg:
„Gyógyszereket adtak ott a katonáknak, hogy ébren tudjanak maradni. Voltak olyan hadműveletek, amiket éjszaka hajtottak végre, ilyenkor tablettákat kaptak a katonák. Nála is így kezdődött."