Kerényi Miklós Gábort zaklatással vádolták, ami miatt távozni kényszerült az Operettszínház éléről. A botrányok utáni hosszú hallgatást azonban most megtörte a rendező, és elmondta, miben hibázott, és milyen jogi lépésekre készül. 

Kerényi Miklós Gábor zaklatással vádolták, aminek hatására a rendezőt menesztették az Operettszínházból, be sem léphet az épületbe. A botrány kirobbanásakor KERO csak egyetlen vádat ismert el, mégpedig azt, hogy elfenekelte annak idején Maros Ákos táncost, de állítja, közös beleegyezéssel történt a fegyelmezés. Azóta a rendező körüli botrány csillapodott, KERO pedig most megtörte a csendet, és elmondta, hol hibázott és milyen jogi lépésekre készül. 

Forrás: MTI/Zih Zsolt

"A lavinát az a Kalmár Péter indította el, aki 2001-ben ellenem indult az Operettszínház igazgatói posztjára kiírt pályázaton. (...) Kalmár blogbejegyzésében bosszúból alaptalan, hamis vádakkal illetett, ezért ellene jogi lépéseket teszek. Zaklatási ügyre hivatkozva rúgott ki a munkahelyemről Lőrinczy György. Gyuri évtizedeken keresztül a legjobb barátom volt, vállvetve harcoltunk az Operettszínház felemelkedéséért. Tény, hogy én voltam a reflektorfényben, neki az örök másodhegedűs szerepe jutott és nem vettem észre, hogy ez nincs így jól. Elmondhatatlanul fáj, hogy idáig fajult a barátság, hogy éppen az az ember rúgott belém, akit a testvéremként szerettem. Az egész valószínűleg azért történt, hogy teljesen egyedül vezethesse az Operettszínházat. Útban voltam neki" - állítja KERO Facebook-bejegyzésében hozzátéve, hogy a színház ellene folytatott belső vizsgálata eredmény nélkül lezárult. 

"Maros Ákos, egykori táncos, azzal vádolt meg, hogy elvertem a fenekét egy vállfa nadrágtartó részének pálcájával. Ez az eset tényleg megtörtént, végtelenül sajnálom, (és bár az ATV-s interjú tanúsága szerint ő beleegyezett) a viselkedésem meggondolatlan és méltatlan volt. Maros Ákostól pedig ezúton is bocsánatot kérek" - írta KERO az egyetlen mindkét oldalról elismert esetről. 

"Volt még egy férfi – a nevét tudom, de azért nem írom le, mert ő nem vállalta fel – aki azt állította, hogy gyerekkorában elfenekeltem volna az irodámban. Ez a történet hazugság, ilyen eset nem történt, ezért ezt az illetőt alaptalan, hamis vád miatt beperelni kényszerülök, mint ahogy azokat is, akik a továbbiakban bármilyen szexuális visszaéléssel megvádolnak" - írta még a rendező, majd arról is szót ejtett, munka közben alkalmazott stílusa miatt is sok támadás érte, de ő csak azért olyan, amilyen, hogy az adott darab jól sikerüljön. "De az emberek, akik ismernek és akik velem dolgoznak, pontosan tudják, hogy a produkció miatt, és ezen keresztül értük vagyok ilyen és amint vége a próbának, újra a legnormálisabb viszonyban leszünk" - írta KERO.