Engedély nélkül hirdette meg a Jimmy-musical turnét Pintér Tibor, akit most a szerzők felszólítanak: mondja le az előadásokat. Ha nem teszi, akár évekig is a bíróságra járhat.

Két budapesti, egy mórahalmi és két szlovákiai előadást hirdet Pintér Tibor a Jimmy-musicalből, de azokra nem kért engedélyt és nem is kapott - írja a Ripost. A szerzők a két hónappal ezelőtti előadást is csak azért engedélyezték, hogy a színészek munkája ne vesszen kárba, és a jegyet vásárló rajongókat se érje csalódás. Most azonban nem engednek Pintér Tibornak.

Bíróság várhat Pintér TiborraForrás: RTLKlub

A szerzőket Joós István, a Magneoton Music Group igazgatója képviseli. "Arról van szó, hogy Pintér Tibor, ahogyan a premier előtt is, kényszerítőzik a jogtulajdonosokkal, de mostt biztosan nem engednek a nyomásnak. Ezzel egy olyan folyamat indulna el, ami az egész iparágra nézve káros lehet" - mondta a lapnak az igazgató. Hozzátette: ha Pintér megtehetné, hogy büntetlenül kénye-kedvére hasznája mások szellemi termékeit, azzal zöld utat adnának másoknak, akik az egyenesség helyett a csalást és átverést választják boldogulásukhoz.

Így a szerzők nevében először hivatalos levélben szólítják fel a Jimmy-musical íróját, rendezőjét és címszereplőjét, hogy hagyjon fel a sorozatos jogsértéssel. Azonban, ha ennek nem tesz eleget, bírósához fordulnak.