Egyszerre három végrehajtás is indult az MC Hawer, azaz Koczka Géza ellen, akitől így közel 8 millió forintot követelnek. Majdnem lakását is elárverezték, végül sikerül megegyezni a behajtócégekkel.

"Majdnem elájultam, amikor azzal szembesültem, hogy egyszerre három végrehajtás indult meg ellenem. Nemcsak attól döbbentem le, hogy vinni akarják a lakásom, hanem attól is, hogy nevetséges becsértéket állapítottak meg" - emlékezett vissza MC Hawer, azaz Kockza Géza a döbbenet pillanataira. Ugyanis közel 8 millió forint tartozást halmozott fel még akkor, amikor alkoholbetegséggel küzdött. Kintlévőségeit azonban gyógyulása után sem rendezte.

MC Hawer már leszámolt alkoholproblémáival, de tartozásainak terhét még cipelnie kellForrás: Facebook/MC Hawer

A rapper a Blikknek mesélthelyzetéről, elmondta, hogy 9,5 millió forintra becsülték kőbányai lakását, azonban mégsem árverezik el, sikerült megegyeznie a behajtó cégekkel. "Egy ügyvéd ismerősöm segítségével a határozatot megfellebbeztem, és mostanra sikerült mind a három behajtócéggel megállapodnom. Az egyik 18, a másik 36, a harmadik pedig 40 hónapos részletfizetési lehetőséget adott, ami azt jelenti, hogy uszkve három éven át havonta 200 ezret kell fizetnem" - mesélte MC Hawer, aki - mint mondta - nem vette komolyan a közös költség, a vízdíj és a távfűtés fizetését.

De tartozik egy banknak is, akiktől 2 millió forintos hitelt vett fel, azonban a kamatok miatt már ez is 4 millióra rúg. "Csak a telefont, a netet és a villanyt fizettem, mert rettegtem, hogy lekapcsolják, és ezek nekem a munkához kellenek, de a többi nem érdekelt, csak az, hogy mindig legyen itthon pia" - elevenítette fel az elvonókúra előtti időszak emlékeit a rapper.