leszármazott rokonság Mohamed próféta kutatás II. Erzsébet brit királynő családfa család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marokkói történészek 43 korábbi generációt megvizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy II. Erzsébet Mohamed próféta leszármazottja lehet.

A DailyMail azt írja, az a felfedezés, miszerint II. Erzsébet az iszlám megalapítójának leszármazottja, nem újdonság, 1986-ban már hírt adtak róla a szakemberek. Most azonban marokkói történészek is hozzáláttak a kutatáshoz, hogy kiderítsék, valóban igaz-e az, amit állítottak kicsivel több mint két évtizede.

II. Erzsébet királynő Mohamed próféta leszármazottja lehet Forrás: Getty Images/Stuart C. Wilson

A mostani eredmények igazolták, hogy nem tévedtek korábban. A XIV. században a királynő vérvonala kereszteződött Cambridge grófjáéval, innen pedig a családfát le lehet vezetni egészen Spanyolországig, a próféta lányáig, Fatimáig.

Nagy-Britanniában még ezek után is kétkedve fogadják a hírt, de állítják, ez csak a briteknek új információ, a muzulmán vallás vezetői ezzel már régóta tisztában vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.