A zaklatási ügyei miatt menesztett rendező nyilatkozataival a saját fejére hozott bajt. Az Operettszínház belső vizsgálata ugyanis nem zárult eredmény nélkül, most jogi lépéseket terveznek Kerényi Miklós Gábor ellen. Öt újabb vallomásról beszélnek.

Kerényi Miklós Gábort többen vádolták zaklatással, de csak egyetlen egy ember, Maros Ákos vállalta névvel és arccal a történteket. KERO bocsánatot kért tőle, de a többi vádat hazugságnak tartja. Az Operettszínházból menesztették a történtek után és belső vizsgálatot folytattak, ami KERO szerint eredménytelenül zárult.

Kerényi Miklós Gábor ellen öt újabb vallomás lehetForrás: MTI/Kallos Bea

Ezért törte meg a csendet a volt rendező, szerinte nem kellene tovább rabságban tartani őt, és a színház igazgatójának, Lőrinczy Györgynek sem kellene teljesen elzárkóznia tőle. A Story Magazinban is felszólalt. "Súlyos időszak volt ez, nem vagyok túl rajta, de már tudok róla beszélni. Eddig nyomás alatt tartottak, hogy ne szóljak, de miután eredménytelenül zárult az Operettszínház belső vizsgálata, és világossá vált, hogy a nevemhez nem tapadnak bűnök, ezért úgy döntöttem, megszólalok" – mondta KERO, aki ismét elnézést kért Maros Ákostól, és azt is elárulta, indulatkezelési tréningen is járt. Fájlalja, hogy az igazgató, Lőrinczy György még mindig nem kommunikál vele, ahogy azt is, leveszik az általa rendezett darabokat.


Eközben a magazin azt állítja, nem igaz, hogy Lőrinczy és KERO nem találkoztak. Beszéltek egymással, és megegyeztek, hogy a rendező darabjai műsoron maradnak – ami számára jogdíjakat jelent -, és abban is, hogy a belső vizsgálat eredményeit nem terelik jogi útra, mindenki a jövőbe néz, mert el akarják kerülni a botrányt. Kerényi azonban nyilatkozataival felrúgta ezt a megállapodást. Így leveszik darabjait a műsorról, és a színházban folytatott belső vizsgálatok anyagai sem maradnak titkok: állítólag jogi eljárást terveznek a rendező ellen, ebben pedig nagy szerepük lesz az anyagoknak. A magazin információi szerint legalább öt dolgozó vallott KERO ellen, de a nevük elhallgatását kérték.