Élő adásban kóstolták meg a svéd halkülönlegességet, a surströmminget Balázsék. A több hónapig rohasztott, erős illatot árasztó étel szaga annyira betöltötte a stúdiót, hogy a műsorvezetők öklendezni kezdtek. Rákóczi Feri pedig az ebből készült halkoktélt is megkóstolta. Valószínűleg többször nem fogja.

A világ legbüdösebb konzervének tartott Surströmminget kóstolták meg a Balázsék című rádióműsorban pénteken. A három műsorvezetőt, Sebestyén Balázst, Rákóczi Ferit és Vadon Janit olyannyira megdöbbentette az iszonyatos szag, hogy élő adásban öklendezni kezdtek a stúdióban. 

De mi is az a surströmming? Röviden egy halétel, de mielőtt még konzervbe tennék az apró tengeri élőlényeket, még pár hónapig fahordóban rohasztják őket. A szag erőssége attól is függ, mennyi ideig történik a rohasztás, Balázsék pár hónappal ezelőtt már kóstoltak egy enyhébb verziót, most azonban egyik hallgatójuktól kaptak egy erősebbet. 

Vadon Jani nyitotta ki a kis csomagot, de úgy, hogy zacskóba tette, nehogy túl nagy legyen a szagsokk. Mégis öklendezni kezdtek, amikor megérezték. "Pedig még ki sem nyitottam, csak egy 3 milliméteres rés van rajta" - mondta Vadjon Jani, aki nem sokkal később egy surströmming koktélt is készített Rákóczi Ferinek. Ő pedig meg is kóstolta, majd a kukába köpte.