Svéd halkülönlegességet kóstoltak Balázsék, öklendezni kezdtek a stúdióban a szagtól: videó

balázsék Surströmming Vadon Jani hal büdös étel Rákóczi Feri Svédország Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élő adásban kóstolták meg a svéd halkülönlegességet, a surströmminget Balázsék. A több hónapig rohasztott, erős illatot árasztó étel szaga annyira betöltötte a stúdiót, hogy a műsorvezetők öklendezni kezdtek. Rákóczi Feri pedig az ebből készült halkoktélt is megkóstolta. Valószínűleg többször nem fogja.

A világ legbüdösebb konzervének tartott Surströmminget kóstolták meg a Balázsék című rádióműsorban pénteken. A három műsorvezetőt, Sebestyén Balázst, Rákóczi Ferit és Vadon Janit olyannyira megdöbbentette az iszonyatos szag, hogy élő adásban öklendezni kezdtek a stúdióban.

De mi is az a surströmming? Röviden egy halétel, de mielőtt még konzervbe tennék az apró tengeri élőlényeket, még pár hónapig fahordóban rohasztják őket. A szag erőssége attól is függ, mennyi ideig történik a rohasztás, Balázsék pár hónappal ezelőtt már kóstoltak egy enyhébb verziót, most azonban egyik hallgatójuktól kaptak egy erősebbet.

Vadon Jani nyitotta ki a kis csomagot, de úgy, hogy zacskóba tette, nehogy túl nagy legyen a szagsokk. Mégis öklendezni kezdtek, amikor megérezték. "Pedig még ki sem nyitottam, csak egy 3 milliméteres rés van rajta" - mondta Vadjon Jani, aki nem sokkal később egy surströmming koktélt is készített Rákóczi Ferinek. Ő pedig meg is kóstolta, majd a kukába köpte.

Dér Heni: „Inkább legyek megosztó, mint egyszerűen aranyos"http://www.life.hu/sztarok/20180412-der-heni-inkabb-legyek-megoszto-mint-aranyos.htmlNagy kerülőutakat járt be, amíg elérte a célját. Tizenöt év telt el a Megasztár óta, és Dér Heni – bár nem volt döntős – ma is az egyik legismertebb hazai énekesnő. Jelenleg több nagykoncertre készül, és végre arról is beszélt, hogy láthatjuk-e az idei X-Faktorban... TV + Sztárok--Lakatos Márk az RTL Klub műsorvezetőjeként debütálthttp://www.life.hu/sztarok/20180413-lakatos-mark-az-rtl-klub-musorvezetojekent-debutalt-reggeli.htmlÚj műsorvezető debütált az RTL Klubon: mától Lakatos Márk is a Reggeli csapatának tagja. TV + SztárokFotó: Zsigmond László/Life.huA kamerák előtt fakadt sírva Gaál Noémihttp://www.life.hu/sztarok/20180413-a-kamerak-elott-fakadt-sirva-gaal-noemi-dragam-add-az-eleted.htmlDrámai pillanatoknak lehettek szemtanúi azok a tévénézők, akik nézték a Drágám, add az életed! című műsor legutóbb leadott epizódját. Gaál Noémi annyira megkönnyebbült, amikor sikerült egy veszélyes feladatot végrehajtania párjának, hogy könnyekben tört ki. TV + SztárokOrigoA Sláger TV-n lesz műsorvezető az egykori X-Faktoros, Feng Ya Ou Ferenchttp://www.life.hu/sztarok/20180413-a-slager-tvn-lesz-musorvezeto-az-egykori-x-faktoros-feng-ya-ou-ferenc.htmlAz X-Faktorban megismert énekes teljesen új szerepben próbálja ki magát: műsorvezető lesz a Sláger TV-n. TV + SztárokFotó: Bielik István - OrigoMeghan Markle a negyedik barátnő, akit Harry herceg Botswanába vitt romantikáznihttp://www.life.hu/sztarok/20180413-meghan-markle-a-negyedik-baratno-akit-harry-herceg-botswanaba-vitt-romantikazni.htmlHarry herceg tavaly nyáron Botswanába vitte Meghan Markle-t nyaralni, ezzel ő a negyedik barátnő, akit az afrikai országba vitt romantikázni. TV + Sztárok--Boros Lajos rossz anyagi helyzetben van, a tartalékaiból élhttp://www.life.hu/sztarok/20180413-boros-lajos-rossz-anyagi-helyzetben-van-a-tartalekaibol-el.htmlBoros Lajos egészsége nagyon nincsen rendben, mint tudjuk, szívműtétre lesz szüksége az egykori rádiósnak. Erre azonban még várnia kell, hiszen nincs olyan állapotban, hogy megműthessék. Helyzetét még az is nehezíti, hogy nagyon oda kell figyelnie, mit vásárol, ugyanis a tartalékaiból él. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.