Fenyő János vállalkozót húsz évvel ezelőtt lőtték agyon autójában. Gyilkosát már letartóztatták, a felbújtót azóta is keresik. Gyárfás Tamást gyanúsítják azzal, hogy megbízást adott a szörnyű tett elvégzésére.

Fenyő János volt a '90-es évek egyik legnagyobb vállalkozója, aki óráisi médiabirodalmat épített ki. Húsz évvel ezelőtt, 1998-ban azonban autójában ülve hidegvérrel meggyilkolták. A gyilkosságot egy szlovák férfi, Jozef Rohác követte el, aki az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjétől, Portik Tamástól kapott parancsot a kivégézésre.

Gyárfás Tamást előállította a Nemzeti Nyomozó Iroda: azzal vádolják, hogy ő adott parancsot Portiknak, hogy végeztesse ki legnagyobb riválisát. A Magyar Úszószövetség egykori elnökét jelenleg is kihallgatják - tudtuk meg a Tények riportjából.

Gyárfás TamásFotó: Polyák Attila - Origo

A rendőrség ezt a közleményt adta ki az üggyel kapcsolatban: 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében. A KR NNI munkatársai 2018. április 17-én a kora délutáni órákban Budapesten elfogták, majd előállították a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost, akinek gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van. A KR NNI Gy. Tamást – hasonlóan az ugyanebben az ügyben 2018. március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamáshoz – emberölésre való felbujtással gyanúsítja.