Gyárfás Tamást kínai útja előtt vették őrizetbe

Fotó: Polyák Attila - Origo -
gyilkosság Fenyő János Gyárfás Tamás letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt fogták el, pontosan azzal vádolja a rendőrség az egykori úszóelnököt, hogy ő adott megbízást Fenyő János meggyilkolására. Gyárfást éppen azelőtt vették őrizetbe, hogy Kínába utazott volna.

Gyárfás Tamást, az úszószövetség egykori elnökét kedden vették őrizetbe a 20 évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság miatt. Pontosan azzal vádolják, hogy ő adott megbízást Fenyő János meggyilkolására: 1998. február 11-én a Margit körút és a Margit utca kereszteződésében, a piros lámpánál, az autójában ülve lőtték agyon a médiavállalkozót, a gyilkosságot a szlovák Jozef Roháč hajtotta végre, de közvetve Gyárfás Tamás parancsára – legalábbis a rendőrség megalapozott gyanúja szerint.

Gyárfás Tamást nem véletlenül kedden fogták el Fotó: Polyák Attila - Origo

Az egykori úszóelnököt kedden vették őrizetbe, ami a Bors szerint nem lehet véletlen. A lap információi szerint ugyanis Gyárfás Tamás szerdán Kínába utazott volna a pekingi Szinkronúszó Világkupára, így elfogása időzített lehetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.