Takarító személyzetet keresnek a Buckingham-palotába, azonban napvilágot látott, mennyit fizetnének a leendő alkalmazottaknak. Úgy tűnik, a királyi család nem adja meg az ajánlott bérminimumot. 

Hirdetést adott fel a Buckingham-palota, melyben takarító személyeztet keresnek. Azonban napvilágot látott az az információ is, hogy a királynő mennyit fizetne a leendő alkalmazottaknak.

A Dailymail cikke szerint London polgármestere, Sadiq Khan ajánlott bérminimumot adott meg arra vonatkozóan, hogy mennyit keressenek a hasonló munkakörben dolgozók. Ez az összeg pedig 10,20 font, azaz 3600 forint, ezzel szemben a II. Erzsébet lakhelyéül szolgáló Bukingham-palota mindössze 8,17 fontot, 2900 forintot fizet. 

Nem tudni, zavarják-e ilyen ügyekkel II. ErzsébetetForrás: MTI/EPA/Brit Védelmi Minisztérium

Az ajánlott bérminimum megadása természetesen nem kötelező a cégeknek, viszont rengetegen betartják, hogy alkalmazottaik magasabb életszínvonalon élhessenek. 

A palota tisztántartása egyébként heti 40 órás feladat, bár talán azért fizetnek kevesebbet, mert a takarítók abban a megtiszteltetésben részesülnek, hogy a palotában lakhatnak.