Letartóztatták a Smallville egykori sztárját, Allison Mack színésznőt. Azzal vádolják, hogy szexrabszolgákat szolgáltatott az NXIVM nevű szekta vezetőjének.

A Smallville-ből megismert szőke színésznőt letartóztatták, emberkereskedelemmel és munkavégzésre való kényszerítéssel vádolják. Allison Mack a hatóság szerint segített szexrabszolgákat szerezni az NXIVM nevű szekta vezetőjének, Keith Raniere-nek.

Allison Macket letartóztattákForrás: AFP/2010 Getty Images/Bryan Bedder

Állítólag gyenge, befolyásolható nőket szervezett be az NXIVM-be, ahol dolgoztatták és szexuálisan kihasználták őket. A vezetőt márciusban letartóztatták, most pedig Allison Macket fogták el, de valószínűleg nem ő az egyetlen, aki részt vett a szexrabszolgák felkutatásában. Az NXIVM-en belül ugyanis volt egy DOS nevű belső kör, ezeknek tagjai végezték a nők beszervezését.

Kristin Kreuk is tag volt, de ő nem vett részt az illegális tevékenységbenForrás: AFP/Getty Images/Larry Busacca


Egy másik Smallville-es színésznő is bekerült a szervezetbe, de Kristin Kreuk vallomása szerint nem került a belső körbe. Azt írta, ő nem tapasztalt semmi illegálisat, amíg tag volt, de már 5 éve kilépett, és nem is nagyon tartotta a kapcsolatot azokkal, akik még a szervezetben maradtak.

Az NXIVM nevű szekta egyébként egy önsegítő szervezetnek állította be magát, amelyet a nők számára hoztak létre. Az MLM-alapú szervezet önbizalom-tréningekkel kecsegtette a gyenge hölgyeket.