Sebestyén Balázsnak, Rákóczi Ferinek és Vadon Janinak a Rádió1 reggeli műsorában a legmodernebb technika áll rendelkezésére. Most bepillantást engedtek abba, hogyan telnek a reggeleik. 

"Öröm ide bejönni. Mielőtt idejöttünk, hosszas tárgyalások voltak, hogy milyen eszközöket szeretnénk, és mi, hogyan legyen elrendezve. Ezt a stúdiót a mi igényeink szerint alakították ki. Az egész olyan, mintha egy űrállomáson lennénk. Az én részemet cockpitnak, vagyis pilótafülkének szoktam hívni" - mesélte a Borsnak Sebestyén Balázs, aki Rákóczi Ferivel és Vadon Janival vezeti a Balázsék című reggeli műsort.

Az olimpiai bajnok gyorskorcsolya csapat is járt már Balázséknál a minden igényt kielégítő stúdióbanForrás: Facebook/Balázsék

Balázs elárulta, hogy a kedvenc helye a Gellért-hegy lábánál fekvő Rádió 1 stúióban a szerkesztőségi szobájuk, ahonnan csodálatos a kilátás. "Itt szoktunk ülni, beszélgetni, persze az én részemen van a legnagyobb kupi. Itt találjuk ki, mi lesz a holnapi adásban. Változó, meddig vagyunk bent, van, amikor 15 perc alatt kész vagyunk, de gyakran csak délben végzünk az ötleteléssel. Persze előfordul olyan is, hogy késő este változik a holnapi terv, mert még beesik egy-egy fontosabb hír, amivel mindenképpen érdemes foglalkozni" - mondta Balázs a lapnak, amikor végigvezette őket a szerkesztőségben. 

A rádiós megmutatta azt is, hogy a stúdióban 8 érintőképernyős vezérlőpult áll rendelkezésükre. Amit ezeken látnak, a tévére is ki tudják tenni, itt nézik a bejátszásokat. "Ha olyan hír van, akkor élőzünk is, amiről három kamera gondoskodik. Így egy kicsit olyan, mintha tévéműsort is csinálnánk" - mondta Balázs. A csapatnak egy szép tetőterasz is a rendelkezésére áll, hiszen a szerkesztőség kialakításánál a kreativitás elősegítése volt a cél.