Jolly azt állítja, ő írta Bódi Gusztiék egyik nagy slágerét évekkel ezelőtt, de szerzőként nem tüntették fel a nevét. Guszti ezzel szemben azt nyilatkozta, Jolly nem lehetne ilyen sikeres nélküle, ő fedezte fel. Vajon a két zenész perre megy az igazáért?

Nem először tör ki a mulatós világban a háború arról, hogy ki az eredeti dal szerzője. Éppen Jollyt perelte be néhány évvel ezelőtt Kamy, azt állítva, hogy a férfi nagy slágere, a No roxa áj igazából az ő szerzeménye. A bíróság igazolta a Kamy által elmondottakat, most pedig egy újabb vita alakult ki Jolly körül, csak ezúttal ő állítja, hogy „ellopták" a dalát, vagyis nem tüntetik fel szerzőként.

Jolly azt állítja, ő írta Bódi Gusztiék nagy slágerétForrás: Facebook/Tarcsi Zoltán

Jolly Bódi Gusztiék nagy slágerét, a Kire csillog a szemet című dalt véli sajátjának. Ezzel a számmal évek óta hakniznak Gusztiék, ám nemrég egy klipet is készítettek hozzá, melyet feltöltöttek a legnagyobb videómegosztó oldalra. Nem kellett sokat várni, hogy megjelenjen a felvétel alatt egy komment Jollytól. Szerző: dal+szöveg: Tarcsi Zoltán Jolly! Sajnos ezt már lefelejtettétek" – szól a hozzászólás, melyet azóta töröltek. A Bors felkereste Bódi Gusztit, hogy reagáljon a hozzászólásra.

Bódi Guszti állítja, ő fedezte fel JollytForrás: Facebook/Bódi Margó

"Na persze. Ő a századik, aki már bejelentkezett ezért a dalért. Anno az Aranyesőért is 25-en bejelentkeztek, aztán hosszú pereskedés után kiderült, hogy mégiscsak a miénk. Nem akarok Jolly ügyében állást foglalni. Ciki, hogy az előadók ilyenekkel jönnek elő, hogy kitől származik a számom. Eddig miért nem szólt?" - mondta Guszti, akitől azt is megkérdezték, valóban írt-e nekik dalokat annak idején Jolly. Guszti erre csak azt mesélte el, ő fedezte fel a mulatós zenészt. Jollyt én karoltam fel egy olyan helyről, amit inkább nem is mondok. Nem szeretnék róla rosszat mondani, nagyon tehetséges előadó. Felfedeztem őt, és kiadtam a zenéit, csakúgy mint Nótár Marynek, és még sok más zenésznek. Ha én nem lettem volna, akkor lehet, most nem tartanának ott, ahol. Büszke vagyok Jollyra is, ezért inkább nem sértem meg" - mondta az énekes. A lap persze Jollyt is felkereste. 

"Nem akarok én balhét, csak kicsit felment bennem a pumpa, amikor megláttam, hogy még mindig az én dalaimmal hakniznak. Igaz, hogy régen együtt dolgoztam velük, de az idő alatt rengeteg dalt adtam át nekik. Még szerződést sem kötöttem velük, csak kiszúrták a szememet százezer forinttal nyolc dalért. Legalább annyival megtisztelhetnének, hogy kiírják a nevemet, mint eredeti szerző. Folyamatosan látom, hogy újra és újra feldolgozzák azokat a régi szerzeményeket, amiket adtam nekik. Tizenkét éve írtam a Kire csillog a szemed című számot nekik. Akkoriban még kezdő voltam, és nem tudtam, mi hogyan megy ebben a szakmában. Nem tudtam, hogyan működnek a jogdíjak, és milyen anyagi vonzatai vannak ennek. Naiv voltam, kiadták a lemezeimet, de az eladásokból sem kaptam egy fillért sem. Egyedül a fellépésekért fizettek. Tisztességtelenül bántak velem Bódi Gusztiék. Azért is hagytam őket anno, nem voltak korrektek anyagilag. Egyébként érdekes, hogy egy felfedezettje sincs már mellette. Vajon miért?" - mondta a zenész.