Megbukott a poligráfos vizsgálaton B. László, akit VV Fanni megölésével gyanúsítanak. Úgy tudni, a férfi kritikus kérdésekben nem mondott igazat. Ügyvédje, Brodmann Péter szerint azonban törvénysértő módon végezték el rajta a vizsgálatot. Meglátása szerint a férfi akkor nem volt olyan állapotban, hogy válaszaiból bármiféle következtetést le lehessen vonni.

"A hatóság nem várta ki az előírásnak megfelelő időt, így sokkal korábban csinálták meg a műszeres kérdezz-feleleket, mint az javasolt. Ezért természetesen a válaszok sem tekinthetőek pontosnak" - mondta el a véleményét a Blikknek dr. Brodmann Péter. Ezzel szemben Fanni családjának jogi képviselője úgy gondolja, a rendőrség szakszerűen járt el: "a  poligráfos vizsgálatot a meggyanúsítás után, de még a kihallgatások előtt célszerű elvégezni, mert ekkor adja a gyanúsított a legőszintébb válaszokat. Vagyis nem szabad sokat várni " - vélekedett dr. Lichy József.

Forrás: --

A lap arról ír, hogy bár Novizánszky Fanni holtteste nem került elő, ez azonban nem zárja ki egyértelműen azt, hogy a bíróság ne állapíthatná meg a gyanúsított bűnösségét.

"Pályafutásom alatt legalább három vagy négy olyan esetre is emlékszem, amikor holttest hiányában is elítélték a vádlottat. Ilyen ügyeknél nagyon sok múlik a bírón, hogy az elé tárt bizonyítékokat elfogadja-e, mint egy zárt logikai láncolatot, amelyből nem következhet más, mint hogy az a bizonyos személy követte el a gyilkosságot" - nyilatkozta Kovács Lajos nyugalmazott r. ezredes.

Ocsenás József, a miskolci rendőrség egykori nyomozója szintén részt vett egy olyan ügy kiderítésében, ahol holttest hiányában is kimondták a vádlott bűnösségét.

"Bejelentést kaptunk, miszerint egy idős asszony nyomtalanul eltűnt. Először az albérlőjét hallgattuk ki, aki egy rendőr volt. A volt kolléga elmondta, a néni elment valami messzi tanyára megkeresni a rokonait. Később elismerte, hogy dulakodtak a főbérlőjével, aminek következtében a néni meghalt. Azt is elárulta, hogy a Bükkben kell a holttestet keresnünk. Ám hiába ástunk, hiába vetettük be az akkor még csak Amerikában használt csúcstechnikát, nem találtuk meg az idős hölgy földi maradványait. A bíróság azonban ennek ellenére elítélte a volt rendőrt" – emlékezett vissza a nyomozó.

"Holttest hiányában a VV Fanni-ügyben nagyon nagy szerepet kapnak a kirendelt szakértők is. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg szakember dolgozik az ügyön. Egy vércsepp vagy egy autógumiba ragadt fűnyom sokkal többet elárul az értő szemnek, mint azt bárki gondolná"  – mondta Szeles Géza igazságügyi orvos szakértő.