Andraschek László és felesége hajléktalanként éltek egészen addig, amíg 2003-ban meg nem nyerték a Skandináv lottó 636 milliós főnyereményét. Bár a mesés összegből már nem sok van, még mindig jól élnek. Néhány jó tanáccsal el is látták a jövő nyerteseit.

Nagyot fordult a világ 2003-ban Andraschek Lászlóval és feleségével. Az addig hajléktalanként tengődő győri házaspár elvitte a Skandináv lottó 636 milliós főnyereményét. Urakként éltek, de sajnos mára nem sok maradt a mesés összegből, ám még most sincs okuk panaszra. Elárulták, milyen most az életük.

Andraschek László hajléktalanból lett lottómilliomos és felesége, AnikóForrás: MTI/Krizsán Csaba

"Jól vagyunk. Jelenleg egymásra koncentrálunk. A férjem most ünnepelte józanságának harmadik évfordulóját" - mondta a Blikknek Andraschek Lászlóné, Anikó. "A lányom egy évvel ezelőtt elvált, mind a négy unokám elkerült Győrből. Őket azóta sem láttam. Ezt azóta sem tudtam feldolgozni, hiányzik a nagy zsivaj. Bár bioszoláriumok megnyitását terveztem, új vállalkozásba mégsem vágtam bele. Az ingatlanbevételekből és a kávézó kiadásából élünk, amely jelenleg látványcukrászdaként működik - tette hozzá az asszony. Elárulta, ingatlanjaik és kávézójuk kiadásából származik most a bevételük. A jövő nyerteseinek azt tanácsolja, fektessék be a pénzüket. "Befektetni mindenképp megéri, ha nyerünk. Hogy kinek mi sikerül, azt az idő igazolja, de olyasmivel érdemes foglalkozni, amihez értünk, vagy nem kell különösebb szakértelem hozzá. Az ingatlan mindig jó befektetés - árulta el Anikó, majd hozzátette, hogy a nyerteseknek meg kell tanulniuk nemet mondani.Nagyon nehéz, de nem lehet mindenkinek segíteni, a szeretteinknek sem. Sokan ilyenkor érdekből keresnek fel. Amit viszont mindenképpen tegyünk meg, ha nyertünk, hogy bakancslistát készítünk. Az enyém nagyon hosszú. Házam és tyúkjaim már vannak, de még sosem ültem repülőn. A pánikbetegségem miatt ez nem mostanában történik majd meg, de tervben van. Idén a férjem ül repülőre és utazik el a testvéréhez Kanadába, majd utána együtt visz minket a sofőrünk Horvátországba és Erdélybe" - mesélte Anikó. 

Szegényként él az egykor lottómilliomos házaspár, Andrschek László és felesége


Hajléktalanokból lettek lottómilliomosok Andraschek Lászlóék 2013-ban, mára azonban szinte semmi nincs a milliókból. Üzletük becsődölt, a nyaralót pedig eladták és örülnek, ha mindig van étel az asztalon. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!