Sztárok, akik túlélték a rákot: Robert De Nirotól Rábaközi Andreáig

Rábaközi Andrea Zalatnay Sarolta Kathy Bates Robert De Niro Zoltán Erika rák túlélés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon nehéz felvenni a harcot a gyilkos kórral, a sztárok is azért beszéltek betegségükről, hogy erőt adjanak mindenkinek, aki éppen küzd a gyógyulásért. A rák ugyanis nem válogat, a nemre, a korra és egyéb körülményre sincsen tekintettel. A rendszeres szűrővizsgálatok az egyetlenek, amelyek segíthetnek megelőzni, vagy időben elkapni a betegséget. Ez volt Zalatnay Sarolta szerencséje, és Robert De Niro is erre hívta fel a figyelmet betegsége során.

Robert De Niro

Robert De Niro Forrás: AFP

Az Oscar-díjas amerikai színészről 2003-ban derült ki, hogy megtámadta a gyilkos kór, prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Ugyan sokáig csak a családja és a közeli barátai tudtak arról, hogy milyen beteg a sztár, végül úgy döntött, hogy nem titkolózik. Azt üzenete minden férfinak, legyenek óvatosak, és folyamatosan járjanak, mert sajnos a rák nem válogat. Robert De Niro a kezelések alatt sem hagyta abba a munkát, és sikerült legyőznie a betegséget. Azóta rengeteg pénzt adományoz a rákszűréseket támogató szervezeteknek.

Kathy Bates

Kathy Bates Forrás: AFP/Mark Ralston

A híres színésznő kétszer is megküzdött a kórral, és mindkétszer sikerült legyőznie. 2003-ban petefészekrákot diagnosztizáltak nála, később pedig, 2012-ben mellrákot. A színésznőnek mindkét mellét eltávolították, de ő humorral kezelte a helyzetet. Akkor azt írta, nem hiányoznak neki annyira a mellei, mint a Harry's Law című sorozata. A színésznő szerencsésen legyőzte a kór második támadását is.

Zalatnay Sarolta

Zalatnay Sarolta Forrás: Fem3

Az énekesnőnél 2003-ban diagnosztizáltak az orvosok petefészekrákot, a rendszeres szűréseknek köszönhetően még idejében sikerült elkapniuk a betegséget. Cini gyorsan átesett egy beavatkozáson, de annak ellenére, hogy sikerült gyorsan diagnosztizálni a kórt, a kemoterápiát sem tudta elkerülni. A kezelések hatásosnak bizonyultak, teljesen felépült az énekesnő.

Rábaközi Andrea

Rábaközi Andrea Forrás: FEM3

A magyar modell a 80-as évek legkedveltebb manökene volt, ám mindössze 22 évesen szörnyű megpróbáltatáson esett át. Ekkor diagnosztizálták nála a méhnyakrákot. Hatalmas akaraterejének köszönhetően legyőzte a betegséget, de sokáig nem tudott róla beszélni, de mára ez a félelme is elmúlt. Szerinte a gyógyulás titka az, hogy hinni kell.

Zoltán Erika

Zoltán Erika "Forrás: MTI/Bruzák Noémi "

Az énekesnőnél 31 éves korában, 1993-ban diagnosztizálták a rákos betegséget, pontosabban a méhnyakrákot, ám sokáig ő sem tudott beszélni betegségéről. Később azonban elmondta, egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy nem épül fel, végig hitt a gyógyulásban. Azóta azonban folyamatosan hangoztatja, mennyire fontosak a szűrővizsgálatok, hiszen fájdalommentesek, de életmentőek lehetnek.

Elhunyt Várkonyi Andrea színésznő, Várkonyi András lányahttp://www.life.hu/sztarok/20180507-elhunyt-varkonyi-andrea-szineszno-varkonyi-andras-lanya.htmlHosszan tartó, türelemmel viselt betegség után vasárnap elhunyt Várkonyi Andrea színésznő. A Barátok közt főszereplőjének, Várkonyi Andrásnak a lánya ezen a héten lett volna 39 éves - tudatta közelményben az RTL Klub. TV + SztárokThinkstockPuzsér Róbert a Facebookon ment neki Vágó Istvánnakhttp://www.life.hu/sztarok/20180507-puzser-robert-a-facebookon-ment-neki-vago-istvannak-botrany.htmlPuzsér Róbert ezúttal Vágó Istvánba kötött bele. Úgy véli, az egykori kvízmester semmit nem tett le az asztalra, vetélkedőműsoraiban csak felolvasta a válaszokat. TV + Sztárok--George Clooney 57 éves, fotó bizonyítja, hogy nem volt mindig szívtipróhttp://www.life.hu/sztarok/20180507-george-clooney-56-eves-foto-bizonyitja-hogy-nem-volt-mindig-szivtipro.htmlGomba frizurával és szemüvegben kissé nehéz felismerni George Clooney-t, akit világszerte nők milliói imádnak. Úgy tűnik, nem volt mindig ilyen sármos a színész, aki vasárnap ünnepelte 57. születésnapját. TV + Sztárok--Szívszorító: így teltek Robin Williams utolsó napjaihttp://www.life.hu/sztarok/20180507-szivszorito-igy-teltek-robin-williams-utolso-napjai.htmlBoltokba került az a könyv, amely részletesen leírja Robin Williams utolsó éveit és a színész betegségével folytatott küzdelmét. TV + SztárokAFPKasszás Erzsi helyett Icuka a CBA-reklámok sztárja: videóhttp://www.life.hu/sztarok/20180507-kasszas-erzsi-helyett-icuka-a-cba-reklamok-sztarja-video.htmlKasszás Erzsitől búcsút kell vennie a rajongóknak, helyette ezentúl Icukával találkozhatunk, aki előbújt a boltvezetői irodájából, hogy elrappelje, milyen a CBA-s varázs. TV + SztárokOrigoHódi Pamela szereti, ha egy férfi kicsit bunkóhttp://www.life.hu/sztarok/20180507-hodi-pamela-szereti-ha-egy-ferfi-kicsit-bunko.htmlHódi Pamela több sztárral együtt volt Várkonyi Andrea vendége a Micsoda Nők!-ben, itt mesélt arról, milyen férfiakat szeret. Válaszán mindenki megdöbbent. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.