Nagyon nehéz felvenni a harcot a gyilkos kórral, a sztárok is azért beszéltek betegségükről, hogy erőt adjanak mindenkinek, aki éppen küzd a gyógyulásért. A rák ugyanis nem válogat, a nemre, a korra és egyéb körülményre sincsen tekintettel. A rendszeres szűrővizsgálatok az egyetlenek, amelyek segíthetnek megelőzni, vagy időben elkapni a betegséget. Ez volt Zalatnay Sarolta szerencséje, és Robert De Niro is erre hívta fel a figyelmet betegsége során.

Robert De Niro

Robert De NiroForrás: AFP

Az Oscar-díjas amerikai színészről 2003-ban derült ki, hogy megtámadta a gyilkos kór, prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Ugyan sokáig csak a családja és a közeli barátai tudtak arról, hogy milyen beteg a sztár, végül úgy döntött, hogy nem titkolózik. Azt üzenete minden férfinak, legyenek óvatosak, és folyamatosan járjanak, mert sajnos a rák nem válogat. Robert De Niro a kezelések alatt sem hagyta abba a munkát, és sikerült legyőznie a betegséget. Azóta rengeteg pénzt adományoz a rákszűréseket támogató szervezeteknek.

Kathy Bates

Kathy BatesForrás: AFP/Mark Ralston

A híres színésznő kétszer is megküzdött a kórral, és mindkétszer sikerült legyőznie. 2003-ban petefészekrákot diagnosztizáltak nála, később pedig, 2012-ben mellrákot. A színésznőnek mindkét mellét eltávolították, de ő humorral kezelte a helyzetet. Akkor azt írta, nem hiányoznak neki annyira a mellei, mint a Harry's Law című sorozata. A színésznő szerencsésen legyőzte a kór második támadását is.

Zalatnay Sarolta

Zalatnay SaroltaForrás: Fem3

Az énekesnőnél 2003-ban diagnosztizáltak az orvosok petefészekrákot, a rendszeres szűréseknek köszönhetően még idejében sikerült elkapniuk a betegséget. Cini gyorsan átesett egy beavatkozáson, de annak ellenére, hogy sikerült gyorsan diagnosztizálni a kórt, a kemoterápiát sem tudta elkerülni. A kezelések hatásosnak bizonyultak, teljesen felépült az énekesnő.

Rábaközi Andrea

Rábaközi AndreaForrás: FEM3

A magyar modell a 80-as évek legkedveltebb manökene volt, ám mindössze 22 évesen szörnyű megpróbáltatáson esett át. Ekkor diagnosztizálták nála a méhnyakrákot. Hatalmas akaraterejének köszönhetően legyőzte a betegséget, de sokáig nem tudott róla beszélni, de mára ez a félelme is elmúlt. Szerinte a gyógyulás titka az, hogy hinni kell.

Zoltán Erika

Zoltán Erika"Forrás: MTI/Bruzák Noémi "

Az énekesnőnél 31 éves korában, 1993-ban diagnosztizálták a rákos betegséget, pontosabban a méhnyakrákot, ám sokáig ő sem tudott beszélni betegségéről. Később azonban elmondta, egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy nem épül fel, végig hitt a gyógyulásban. Azóta azonban folyamatosan hangoztatja, mennyire fontosak a szűrővizsgálatok, hiszen fájdalommentesek, de életmentőek lehetnek.