Szobrot állíthatnak Koncz Gábornak szülővárosában, Mezőkeresztesen, bár a színész ezt tagadja. A pletykák szerint ő maga finanszírozza a műalkotást. 

Bár a művész határozottan tagadja, a nyilvános képviselő-testületi jegyzőkönyvekben ott szerepel a napirendi pont: köztéri szobrot állítanak Koncz Gábornak. A pletykák szerint maga a művész intézte, hogy kőbe véssék - írta a Bors. A szobor a színész szülővárosában, Mezőkeresztesen kap majd helyet. 

Most készül vagy nem készül a szobor?Forrás: Big Bang Media

Eddig a településen Kossuth és Petőfi szobra áll, a pletykák szerint pedig nyáron már Koncz Gáboré is ott lesz. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja már díszpolgára is szülővárosának, ám a lap értesülései szerint ő maga vetette fel az ötletét annak, hogy készüjön róla köztéri szobor. 

A Bors megkereste őt és a település polgármesterét is. A hamarosan 80. életévét betöltő Koncz Gábor azt nyilatkozta, hogy nem készül róla szobor, a polgármester pedig a színészhez irányította a kérdezősködő újságírót. 

A lap szerint 2014-ben azt nyilatkozta Király Róbert szobrászművész, hogy egy százmázsás kőből készíti a Koncz Gábor-emlékművet, amelyet Egerben állítanak majd ki.