A jó szomszédi viszony nagyon ritka, és kincset ér. Ugyanis nagyon sokszor az egymás mellett élők nehezen veszik tudomásul, hogy a saját portájukon belül is oda kell figyelni másokra legyen szó kertes házról, vagy lakásról. Az öntörvényű szomszédok megkeseríthetik a környék életét mindegy, hogy állandó felújítóról, bulihuligánról, vagy ordibálóról legyen szó. Íme, néhány idegesítő szomszédtípus, akikkel már nagyon sokan találkozhattak.

1. Állandó felújítóMindenki számára ismerős lehet az a tompa zaj, amit a fúró okoz. Egy-két napig még elviselhető lehet, de akadnak olyan szomszédok, akik szinte mindennap találnak valami fúrnivalót a lakásban, reggeltől estig...

2. A bulihuligánTermészetesen egy-egy összejövetelt, főleg hétvégén el lehet és kell is viselni, de vannak olyan lakók, akik egész héten képesek bulizni reggeltől estig.

Az állandó házibulit nem élvezik a szomszédokForrás: Shutterstock


3. Az okoskodóA kéretlen tanácsokat senki sem szereti, azt meg főképp nem, ha egy szomszéd - akinek közelségét muszáj elviselnünk – mindenbe beleszól, és mindenkinél okosabb. Hogyan kell a gyereket nevelni? Hogyan kell a kutyát tanítani? Akkor is tudja a választ, ha neki sosem volt sem háziállata, sem gyermeke.


4. Az ordibálókBizony nem csak a buli és a zene lehet idegesítő, hanem az is, ha az egész lépcsőház vagy kert zeng a családi viszálytól. Senki nem kíváncsi mások problémáira, főleg nem minden áldott nap.

5. Az állatbolond, vagy állatgyűlölőAz állandóan ugató kutya még azokat is kihozza a béketűrésükből, akik szeretik az állatokat. Bizony a gondoskodás mellett az állatokat tanítani is kell, amelyik szomszéd ezzel nem foglalkozik, az megkeserítheti a többiek életét. Persze az sem sokkal jobb, ha állatgyűlölő szomszéddal sodor össze az élet, számára a legcsendesebb állat is hangos lesz.

6. Éjjeli bagolyŐ ugyan nem bulizik, de előszeretettel végez hangosabbnál hangosabb tevékenységeket az éjszaka közepén. Ilyenkor jut eszébe mosni, vagy egy jó turmixot csinálni, esetleg porszívózni...

Pokoli sztárszomszédok: Justin Bieber és Justin Theroux közelében sem laknánk

Ki ne szeretne egy igazi szupersztár közelében lakni? Nos, néhány híresség szomszédja! Bármilyen izgalmasnak is hangzik, valójában egyes celebek pokolian rossz szomszédok: úgy gondolják, hogy nekik bármit lehet, és az állandóan ott lebzselő lesifotósokról se feledkezzünk meg. Ráadásul még a kritikát sem bírják, így jó szomszédi viszonyra egyáltalán nem lehet számítani, iszonyra viszont annál inkább. Nézd meg, mely celebek a legrosszabb szomszédok.