Az idei év első negyedévében nőtt a bruttó átlagkereset, különösen a fizikai dolgozóké, most pedig az is kiderült, hogy a bolti dolgozók mely üzletekben kereshetnek a legjobban. 

A blokkk.com arról közölt cikket, hogy a bolti dolgozók közül, kik azok, akik a legjobban és kik azok, akik a legrosszabbul kereshetnek. A bruttó átlagbér ugyanis nőtt az idei első negyedévben, a legnagyobb növekedést pedig a fizikai dolgozók könyvelhetik el. 

A bolti dolgozók bruttó havi átlagbére 215 ezer forint a cikk szerint, a fizikai dolgozók átlaga azonban 225 ezer forint. 

Az élelmiszer boltok is lecsúsztak a dobogórólForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A bolti eladóknál nem mindegy, hogy valaki kis vagy nagy boltban dolgozik, a nagyobbakban ugyanis jobban lehet keresni, a kisboltoknál van a legkisebb esély a fizetések emelésére. 

A legtöbbet az illatszer boltban dolgozók keresnek, a legkevesebbet pedig azok, akik zöldségboltban dolgoznak. Előkelő helyen áll még a bútor, az autószalon és az élelmiszer is. A könyvesbolti eladókat 12. helyen említi a rangsor, de a cikk azt is megjegyzi, hogy lejjebb csúsztak az utóbbi időkhöz képest, de itt is rosszabbul keresnek a kisebb üzletekben tevékenykedők.