Kanalat tesznek a bugyijukba a lányok, hogy megmeneküljenek a kényszerházasságtól

kanál bugyi repülőtér kényszerházasság lányok Svédország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges ötlettel álltak elő svéd aktivisták, hogy megvédjék azokat a lányokat, akiket kényszerházasság vagy nemi szervük megcsonkítása miatt külföldre akarnak vitetni szüleik.

Svéd aktivisták kitaláltak egy módszert, hogyan segíthetnének azoknak a bajba jutott lányoknak, akiket szüleik kényszerházasság vagy nemi szervük megcsonkítása miatt külföldre akarnak vinni. Arra buzdítják a tehetetlen fiatalokat, hogy utazás előtt rejtsenek el egy kanalat a bugyijukban, így amikor a repülőtérre érnek, a biztonsági kapuk fémdetektorai jelezni fognak. Ekkor félrehívják őket a biztonságiak, biztonságos helyre viszik őket és így a lányok el tudják nekik mesélni, mit akarnak velük tenni és az utolsó pillanatban megmenekülnek.

A Reuters azt írja, a svéd hatóságoknak nincs pontos adata arról, kényszerházasság miatt évente hány lányt visznek el az országból, de a segélyhívóra tavaly 139 bejelentés érkezett.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.