Az ország több megyéjére figyelmeztetést adott ki az Országot Meteorológiai Szolgálat, a napsütés mellett nagyobb széllökésekre, zivatarokra és jégesőre is lehet számítani. 

A Köpönyegelőrejelzése szerint szombaton a napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. A nap első felében inkább a Dunántúlon, délután főleg a Dunától keletre alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A nagykabátot azonban nem kell elővennünk, ugyanis 25 és 32 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Főleg délutántól fordulnak elő zivatarok. Az északnyugati szél megerősödhet, zivatarban viharos széllökések várhatók. 27 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétvégén ne hagyjuk otthon az esernyőtForrás:Origo

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint nemcsak záporokra, zivatarokra, hanem jégesőre is lehet számítani. Oldalukon azt írják, hogy erős vagy viharos széllökés és jégeső (többnyire 2 cm alatti átmérővel) is előfordulhat. Néhol felhőszakadás is lesz. Egy-egy heves zivatar is létrejöhet, amelyhez nagyobb méretű jég és károkozó szélroham társulhat.

Az OMSZ szombatra elsőfokú figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron megye kivételével az összes megyére.