A hét szinte minden napján várható felhőszakadás

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
időjárás Nyár felhőszakadás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napok szinte mindegyikére sárga figyelmeztetést adott ki az ország bizonyos területeire az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn Vas, Zala, Somogy, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hasonló, változékony idő várható a következő napokban is, kedden, szerdán és csütörtökön a Dunántúl nagyobb részén van érvényben szintén elsőfokú figyelmeztetés hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék miatt.

Felhőszakadás szinte egész héten előfordulhat Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Köpönyeg azt írja, a hét második napján marad a napos, gomolyfelhős idő délutáni elszórt csapadékkal. 29-30 fok körüli kánikula várható, a légmozgás egyelőre gyenge marad.

Szerdán és csütörtökön a napsütést továbbra is gyakran zavarják gomolyfelhők, néhol záporok, zivatarok is előfordulnak. A keleti szél többfelé megélénkül, mellyel néhány fokkal frissebb levegő érkezik hazánk térségébe. 24-29 fok valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.