A frontérzékenyeket és allergiásoknak megviseli a június

Forrás: Dreamstime -
eső front kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népi megfigyelések szerint, ha Medárdkor esik, akkor negyven napig esni fog. Nos, idén bizony esett a kritikus napon, és a meteorológusok szerint sokáig tart még a csapadékos idő, ráadásul párás meleggel, hőséggel.

Az előrejelzések szerint - ha nem is 40 napig - de szombattól egy hétig biztosan minden nap lesz eső, de a hónap második felében is gyakran elkaphat minket a vihar. Mindemellett a hőséget rosszul tűrőknek még a kánikulával is meg kell küzdeniük, a legtöbb helyen folyamatosan 30 fok fölötti maximumokat mérhetünk, amikor éppen nem esik majd.

A magas UV-sugárzás és pollenkoncentráció még tovább keseríti az életünket a nyár első hónapjában, és a frontérzékenyek sem sok jóra számíthatnak.

Forrás: Dreamstime

"A kevésbé érzékenyek körében is fáradtság, dekoncentráltság, kialvatlanság, fejfájás, migrén jelentkezhet. A fülledt, magas páratartalmú levegő sokakat megviselhet, de főként az idősek, valamint a szív- és érrendszeri panaszoktól szenvedők számára lehet megterhelő, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés, rosszullét is felléphet. A magyar lakosság 78%-a érzékeny az időjárásra, a követező napokban, hetekben sokan fognak panaszkodni.Az időjárás viszontagságai miatt fejfájásra, nehézlégzésre, szédülésre, alvászavarokra, de akár gerincfájdalmakra fognak sokan panaszkodni és mivel többfajta időjárási hatás érvényesül, többen lesznek dekoncentráltak is" - monda el a Ripostnak Pintér Ferenc, a MeteoKlinika szakembere.

Viharkár: több megyében nincs áram - Zala, Vas, Baranya és Somogy érintetthttp://www.life.hu/news/20180609-viharkar-tobb-megyeben-nincs-aram-zala-vas-baranya-es-somogy-erintett.htmlVihar miatt szünetel az áramszolgáltatás 2018. június 8-án estétől több településen Zala, Vas, Baranya és Somogy megyében.NewsOrigoEmbereket kellett kitelepíteni az éjszaka hirtelen lezúdult eső miatt Vas megyébenhttp://www.life.hu/news/20180609-embereket-kellett-kitelepiteni-az-ejszaka-hirtelen-lezudult-eso-miatt-vasban.htmlTizenhárom ingatlanból negyven embert telepítettek ki és helyeztek el ideiglenesen a helyi művelődési házban a Vas megyei Hegyhátszentjakabon, mert az éjszaka hirtelen lehullott nagy mennyiségű eső miatt a Vadása tórendszernél a két tavat elválasztó védműnél több helyen megcsúszott a föld, suvadások keletkeztek - közölte szombaton reggel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel. Az érintettek azóta visszatérhettek otthonukba, a védművet megerősítik.NewsFotó: Polyák Attila - OrigoVihar és jégeső miatt adott ki riasztást az OMSZhttp://www.life.hu/news/20180606-vihar-es-jegeso-miatt-adott-ki-riasztast-az-omsz-szerdan.htmlAz OMSZ majdnem az egész országra riasztást adott ki: vihar, jégeső várható szerda kora este. News--Vihar, fülledt meleg, erős szél lesz szerdán http://www.life.hu/news/20180606-vihar-fulledt-meleg-eros-szel-lesz-szerdan-idojaras.htmlKánikula és vihar kényszerít bennünket tető alá szerdán. News--Kettős tragédia Hortnál: megszólalt az édesanyahttp://www.life.hu/news/20180527-kettos-tragedia-hortnal-megszolalt-az-edesanya.htmlAhogy megírtuk, egy nő négyéves unokájával együtt egy tehervonat elé vetette magát szombaton délután Hort és Csány között. A tragédiáról mostanra részletek is napvilágot láttak. Az Agria TV úgy tudja, a nő kerékpárjával ment a vasúti átjáróba. News--Kettős tragédia Hortnál: megszólalt az édesanyahttp://www.life.hu/news/20180527-kettos-tragedia-hortnal-megszolalt-az-edesanya.htmlAhogy megírtuk, egy nő négyéves unokájával együtt egy tehervonat elé vetette magát szombaton délután Hort és Csány között. A tragédiáról mostanra részletek is napvilágot láttak. Az Agria TV úgy tudja, a nő kerékpárjával ment a vasúti átjáróba. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.