Szörnyű tragédia történt egy 36. hétre született, de egészséges csecsemővel Kínában. Amputálni kellett a lábát, miután egy nővér szénné égette hajszárítóval.

Borzasztóan súlyos égési sérüléseket szenvedett egy kínai újszülött, miután egy nővér véletlenül mellette hagyta a bekapcsolt hajszárítót. Az eszközre azért volt szükség, mert ezzel szárította meg a megfürdetett kisbabákat, ezután tette az egyik 36. hétre született kisfiú mellé bekapcsolva. A hajszárító két órán át égette a csecsemő lábát, a szobában tartózkodó másik nővér sem figyelt fel a problémára. Amikor észrevették a bajt, már túl késő volt. A kisfiú lábán szörnyen súlyos égési sérülések keletkeztek, felszakadt a bőre, és már nem tudták megmenteni a végtagot.

Hiába sírt a kisbaba, senki ne mfogyelt rá: súlyos égési sérülései miatt amputálni kellett a lábát - Képünk illusztráció"Forrás: Shutterstock "

Amputálni kellett a baba lábát, a két felelős nővért pedig természetesen elbocsátották. Az eset még 2017 decemberében történt, de csak most került nyilvánosságra a biztonsági kamerák felvételeivel együtt. A kórház 25 millió forintnyi kártérítést ajánlott fel a szülőknek, de az anya nem fogadta el az összeget, szerinte több szükséges a baba jövőbeni költségeire. Az apa a nővér felelősségét firtatta. „Ha odafigyelt volna a babákra, és gyorsan eltávolítja a hajszárítót, akkor a fiam csak kisebb égési sérüléseket szenvedett volna" – idézi a Mirror.A baba négy nappal a születése után fogyatékossá vált. Milyen lesz így a jövője?" – tette fel a kérdést az anya.