Egy Andrássy úti ékszerüzletben lepte meg két fegyveres támadó a Ambrus Attilát. Az akciót egy reklámfilm miatt szervezték meg. 

Egy dán biztonságtechnikai cég kért fel Ambrus Attilát, hogy szerepeljen reklámfilmjükben, melyben egy új ködvédelmi rendszert mutatnak be. A Viszkisnek egy ékszerüzlet alkalmazottját kellett alakítani, akire a rablók fegyvert fognak. Ugyanannak a félelemnek kellett tükröződnie az arcán, amelyet azok éreztek, akiket ő rabolt ki annak idején. 

A Bors szerint a tengerentúlon már bevett gyakorlat, hogy egykori bűnözőket kérnek fel hasonló projektekhez. 

Új szerepben mutatta meg magát Ambrus AttilaForrás: Mtl

"Bizarr élmény, és elsősorban itt az volt a fontos, hogy reagál egy adott ember ilyen helyzetben. Ugyancsak egy szerepjáték volt, de ha valakire ráfognak egy fegyvert, az még „játékból" sem túl jó érzés" - mondta a lapnak a Viszkis. 

Belai Pál, a biztonságtechnikai cég képviseletében azt is elmondta, hogy mindenképp olyan személyt szerettek volna felkérni, aki ebben a "szakmában" már elért valamit, így esett a választásuk a Viszkisre. A ködvédelmi rendszer lényege, hogy a riasztó bekapcsolása után működ képződik természetesen úgy, hogy az alkalmazottak számára szabad maradjon a menekülőútvonal.