Ami nincs fent a közösségi oldalakon, meg sem történt: gyakran gondolhatják így az emberek, hiszen manapság minden a megosztásról szól. Civileket és ismert embereket is beszippantott a lájkok és megosztások száma, ennek ellenére vannak olyan hírességek, akik ellen tudtak állni a közösségi oldalak csábításának, és nemet mondtak az állandó online jelenlétre: sem Jennifer Lawrence, sem Mila Kunis nem osztogat fotókat magáról az interneten.

Jennifer Lawrence

Jennifer LawrenceForrás: Getty Images

Bár a színésznő már beleszületett az internet világába, ő mégsem használja a közösségi oldalakat, de még az e-mailt is elutasítja, az internetet pedig úgy, ahogy van, megveti. Az Amerikában oly népszerű Twittert sem díjazza, legalábbis néhány évvel ezelőtt még ez volt a véleménye. „Ha valaha látsz a Facebookon, Instagramon, vagy Twitteren, az biztos, hogy nem én vagyok, mert én megvetem az internetet" – mondta J-Law.

Daniel Radcliffe

Daniel RadcliffeForrás: AFP/Dominique Faget

A szemünk előtt nőtt fel a Harry Pottert alakító színész, ám ő is úgy döntött, hogy a filmeken kívüli életét megtartja magának. „Nincs sem Twitterem, sem Facebookom. Úgy gondolom, hogy így sokkal könnyebb, mert ha felmész a Twitterre, és minden percben megosztod, hogy mit csinálsz, nem fognak komolyan venni, mikor arra kéred őket, tartsák tiszteletben a magánéletedet" – mondta Daniel.

Mila Kunis

Mila KunisForrás: Getty Images

Mila Kunis sem szeretné kiteregetni az egész életét, a privát szférájához nem enged hozzáférést a rajongóknak. „Amit teszek, és aki vagyok az két különböző dolog, és mindig fontosnak tartottam, hogy ezeket a dolgokat elkülönítsem. Nem akarom, hogy az emberek azt higgyék, annyira ismernek, hogy eljöhetnek a házamba meghívás nélkül. Biztonsági okokból a social media jelenlét nem éri meg. Inkább megtartom magamnak az életem" – mondta a színésznő.

Mary-Kate és Ashley Olsen

Mary-Kate és Ashley OlsenForrás: FilmMagic/2018 FilmMagic/Frazer Harrison

Az ikrek egészen kiskoruktól fogva szerepeltek reklámokban, filmekben, szinte az egész gyermekkorukat végigkövethették a nézők. Nem csoda, ha ennyi kitárulkozás számukra bőven elég volt. Felnőttként már távol tartják magukat a nyilvánosságtól, amennyire lehet. „Egész életünkben arra törekedtünk, hogy ne adjuk meg ezt a hozzáférést az embereknek, szóval regisztrálni a Twitterre ellentmondana mindennek, amit tettünk" – mondta Mary-Kate.

Keira Knightley

Keira KnightleyForrás: AFP/Mark Ralston

Keira egy ideig jelen volt a Twitteren, de 2012-ben úgy döntött, neki ebből ennyi elég volt. Azóta egyáltalán nem tett közzé semmit a közösségi oldalakon, mivel úgy döntött, nem akar részt venni a népszerűségi versenyben. „Kicsit úgy éreztem, mintha a játszótéren lennék" – ezzel indokolta Keira a döntését.