Idén másodszor rendezte meg a Budapesti Nagybani Piac a Piac Éjszakáját, ahol egy estére kitárultak a titokzatos, 35 hektáros terület kapui a nagyközönség előtt. Az eseményen Nádai Anikó és Lakatos Márk többek között ehető virágokat kóstoltak és megnézték a banánérlelőt is.

„Vidékről származom, mi megtermeltünk otthon mindent, ha répára vagy krumplira volt szükség, csak kiugrottam a kertbe, vagy lementem érte a pincébe" – kezdte Nádai Anikó, aki Lakatos Márk társaságában fedezte fel a Budapesti Nagybani Piacot. „Most, ha válogatok, az egyik legfontosabb szempont, hogy minél szebb árut válasszak. A gyümölcsöket imádom, és nagy mennyiségben fogyasztom, zöldséget pedig tudatosan vásárolok, éppen azt, amire szükség van az eltervezett ételhez. De sajnos ritkán jut időm arra, hogy főzzek" - tette hozzá. 

Forrás: redlemonmedia

Nádai Anikó a Piac Éjszakáján azt is elárulta, hogy kisfia, Patrik bármilyen zöldséget és gyümölcsöt szívesen elfogyaszt, nagy sláger náluk a szőlő, a mandarin, a narancs és a citrom is. „Közösen várjuk, hogy megérjen a saját paradicsomunk, amit cserépbe ültettünk. Szeretném, ha átélhetné azt az élményt, hogy ő maga szedi le a termést. Ha tehetem, vásárolni is magammal viszem, és hagyom, hogy ő válasszon magának gyümölcsöt"

Az RTL Klub csinos műsorvezetőjének Lakatos Márk tartott gyorstalpalót az ehető virágok világából. Míg Anikó óvatosan ismerkedett az új ízekkel, Márk nem csak egy-egy falat erejéig kóstolt bele a virágokba, a szecsuáni borsvirág például nagyon kedves számára. „A nyelvgyöködet és a szájüregedet lezsibbasztja, amikor pedig semlegesedik ez a hatás, akkor sokkal intenzívebben érzed az ízeket" – osztotta meg tapasztalatait Márk a programon résztvevőkkel. „Nagyon szeretem az ehető virágokat, a készülő szakácskönyvemben is használok belőlük. Imádom a meglepő ízeket és kombinációkat. Ehhez viszont az kell, hogy jó minőségű alapanyagokkal, friss, érett zöldségekkel és gyümölcsökkel dolgozz. Izgalmas volt itt végignézni, honnan kerülnek ezek az ételek a boltok polcaira és a kisebb piacok standjaira" - mondta el. 

Forrás: redlemonmedia

Anikó és Márk a piac bejárása után megnézhették a banánérlelőt is, Márk egyik kedvenc gyümölcséből is falatozhatott. „Nagyon szeretem a kékáfonyát, rendkívül egészséges. Egyébként régebben válogatósabb voltam, de most azt kell mondjam, hogy majdnem minden olyat, ami zöld, akár zöldség vagy gyümölcs, azt imádom" – a Reggeli műsorvezetőjét a Nagybani Piac is magával ragadta. „Nagyon tetszett itt a hangulat, isteni volt. Nagyon szeretem a zsezsgést. Utoljára Tokióban jártam ilyen nagy piacon, a Tsukijin, a nagy halpiacon. Ha felkelsz hajnalban és időben érkezel, még egy ilyen tonhalárverést is végignézhetsz."