Bochkor Gábort különös nevelési módszerrel fegyelmezték nagyszülei: azzal riogatták, hogy elviszi őt az ószeres. Rettegett is kiskorában ettől a műsorvezető, de nemcsak ez okozott benne félelmet.

Bochkor Gábor az Önindító hétfői adásában vallott arról, milyen nevelési módszereket gyakoroltak a nagyszülei. A megfélemlítés eszközét vetették be, és sikerrel is jártak. 

Bochkor Gábort ijesztgették nagyszüleiForrás: VIASAT3/Birtalan Zsolt

"Nekem a mumus volt és az ószeres. Az ószeres gyakorlatilag minden kacatot elvitt, és mindig azt mondták a nagyszüleim: majd elvisz az ószeres. Pedig az a kacatot vitte, és azt remélte, hogy antik tárgyak is vannak köztük... A mumust pedig magamban úgy képzeltem el, mint valamilyen fekete, képlékeny, amőbaszerű, szőrös, kellemetlen lényt. Ezzel ijesztgettek" - idézi a Bors  a műsorvezetőt. A lap egy klinikai szakpszichológust is megkérdezett arról, célravezető-e a gyermekek ijesztgetése. Fontos tisztázni, hogy a gyerekek riogatása a bántalmazás egy fajtája csakúgy, mint a fizikai vagy a szexuális bántalmazás, ide tartozik a pszichés nyomásgyakorlás és az érzelmi zsarolás is. Ezzel a gyerek biztonságérzete instabil lesz. Sokan leküzdik ezt felnőttkorukra, de többek bizalmatlan, gyanakvó, nehezen barátkozó és szorongó emberekké válnak" - árulta el Makai Gábor.