Trükköznek a piaci eladók, nem minden az, aminek látszik

Forrás: Piac Éjszakája -
trükk piac őstermelő eladó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok vásárló a magyar terméket keresi a piacon, még jobban szeretjük, ha tájmegjelölés is szerepel rajta. Azonban nem minden esetben igaz, amit a táblára ír a kereskedő. 

A Ripost nemrégiben arra vállakozott, hogy kiderítse, vajon tényleg magyar-e, amire azt írják, és vajon mennyi igazság van amögött, ha például azt írják az áfonyára, hogy csepregi.

Felhívják a figyelmet arra, hogy jelenleg még nincs magyar áfonya a piacon, kizárólag lengyel és román, de a termelők Budapestre egyébként sem nagyon küldenek áfonyát, általában magánszemélyeknek értékesítenek.

Bizalmi kérdés a vásárlás Forrás: Piac Éjszakája

"Amikor egy budapesti piacon tegnap hajnalban megkérdeztünk egy árust, hogy honnan tudja, hogy tényleg a Vas megyei Csepregről jön az áfonyája, a csongrádi Szatymazról a barack, Debrecenből a meggy és Nógrádból a málna, nem volt hajlandó megmondani, csak annyit mondott: Beszereztem." - írja tapasztalatait a lap. Kiderült ugyanis az is, hogy a nagybani piacon kizárólag azt kötelező ráírni, hogy magyar vagy külföldi az áru. Így nem biztos, hogy igaz az, ami a kereskedő tábláján szerepel.

Hunyai István a FruitVeB igazgatója szerint ha valaki biztosra szeretne menni vagy vásároljon áruházban, vagy olyan őstermelőtől, akiben megbízik és szívesen jár vissza hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.