Tévedésből a keresett bűnözők listájára került a feleség

Forrás: Thinkstock -
feleség tévedés rendőrség körözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tévedésből éveken át szerepelt az Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség listáján egy brit nő.

Adriana Barton éveken át szerepelt tévedésből az Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség listáján. A hiba még 2014-ben történt, a dorseti nőnek ugyanis pontosan ugyanaz a neve, mint a világ egyik legkeresettebb bűnözőjének. A rendszerben a két nő fotója összekeveredett, ami egyszer véletlenül tűnt fel Adriana egyik barátjának. A nő döbbenten látta a fotóját a bűnözők között, sőt az is kiderült, hogy több újságcikkben is szerepelt az arcképével.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Adriana ekkor úgy döntött, ő maga megy el a rendőrségre és tisztázza a helyzetet. Órákig bent tartották, de a hibát csak hónapokkal később ismerték el.

El sem hiszem, hogy ekkora hibát hogyan lehet elkövetni... Bűnözőként tartottak nyilván, pedig én csak egy egyszerű feleség vagyok. Ez felháborító. Utána sokáig szorongtam és erős szívdobogásom volt, ami miatt orvoshoz is kellett fordulnom" – idézi a nő szavait a Telegraph.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.