A foci vébé egyik legmegrendítőbb jelenetének lehettünk szemtanúi a napokban. Horvátország kapusa, Danijel Subasic ugyanis zokogni kezdett egy sajtótájékoztatón. Mint kiderült, a focista elhunyt játékostársára emlékezett.

Subasic elhunyt barátját gyászolja

Danijel Subasic volt Horvátország hőse a Dánia elleni nyolcaddöntőben, a tizenegyesrúgásoknál három nagy védést is bemutatott, vagyis hozzásegítette csapaptát a továbbjutáshoz. A meccset követő sajtótájékoztatón azonban a kamerák kereszttüzében sírva fakadt, amikor elhunyt barátjáról kérdezték. A játékos nem tudta visszatartani a könnyeit, csapattársa, Domagoj Vida próbálta megvigasztalni:

Mint kiderült, Danijel tíz éve elhunyt barátja miatt tekint minden hárítás után az ég felé, védéseit ugyanis Hrvoje Custicnak ajánja. A sajtótájékoztatón az újságírók arról rákérdeztek, miért őrzi máig ennyire elevenen Custic emlékét. Subasic azonban nem tudott válaszolni, azonnal sírva fakadt.

Danijel Subasic sírva fakadt a sajtótájékoztatónForrás: AFP/Adrian Dennis

Mi történt Hrvoje Custiccal?

Mint ismeretes, Hrvoje Custic 2008 áprilisában a Zadar-Cibalia horvát bajnokin a negyedik percben egy ütközés után olyan szerencsétlenül esett az oldalvonal melletti korlátnak, hogy elveszítette eszméletét, majd a kórházban meghalt. A középpályás huszonöt évet élt - számolt be akkor az esetről az Index. Subasic és Custic csapattársak voltak a Zadarban, a kapus pedig azóta sem felejtette el jó barátját. Minden meccsen úgy véd, hogy van a meze alatt egy póló, amin Custic látható, fölé pedig az van írva, örökké.