Zacher Gábor elárulta: nagyon veszélyes a tinik között a közösségi média

tini Schobert Lara Zacher Gábor közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zacher Gábor, toxikológus az internet veszélyeiről mesélt.

Zacher Gábor a ma reggeli Mokkában is mesélt arról, milyen káros hatásai vannak a közösségi médiának. Voltak olyan tinik, akik amiatt lettek öngyilkosok, mert egy privát beszélgetésük kikerült a nyilvánosság elé. A hüvelykujj-nemzedék számára nélkülözhetetlen az internet, a magyar fiatalok évi négy-öt hónapot töltenek a telefonjukkal.

Zacher szerint meg kell tanítani a gyerekeknek, hogyan lehet telefon és internet nélkül élni, továbbá meg kell ismertetni a fiatalokat az internet és a cyberbuilling veszélyeivel.

Zacher Gábor toxikológus Forrás: Földesi Máté

A szakértő elmondta, hogy rengeteg olyan szülő van, aki szintén a közösségi médiában éli az életét, így nehéz elmagyarázni a gyereknek, miért ne használja annyit a saját platformjait.

Ahogy azt a life.hu korábban megírta, Zacher szerint Schobert Norbiék social média jelenléte negatív példaként szolgál.

"Alapvetően károsnak tartom azt is, hogy Schobert Norbiék a tinédzser lányukat minden közösségi felületen futtatják, hiszen így a lány egész fiatalon beleszokik abba, hogy ő sikeres, ám elég, ha csak egyszer kap egy nagy pofont. Ha pedig nem kapja meg a kellő pozitív visszajelzést, akkor szoronghat, depresszióssá válhat és elmagányosodhat. Szerintem vissza kellene fogni a lány közösségi médiás jelenlétét, és még az sem biztos, hogy egyáltalán odavaló az a kislány" - mondta akkor a Borsnak a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.